Biznis

afera hotmail

Peruško: Psihoza koja se stvara u javnosti ne pomaže procesu nagodbe

Peruško: Psihoza koja se stvara u javnosti ne pomaže procesu nagodbe
Patrik Macek/Pixsell

Vladin izvanredni povjerenik za Agrokor Fabris Peruško najavio je da će sljedeći tjedan vjerovnicima predstaviti tekst nagodbe. Pred novinarima se pojavio u društvu bankara i dobavljača iz privremenog vjerovničkog vijeća, svi oni uvjereni su da će proces uspjeti

Peruško nije izravno komentirao ostavku Martine Dalić, ali je javnosti želio dati do znanja da glavnu riječ imaju on i privremeno vjerovničko vijeće. A afere ih samo ometaju.

"Ovo je proces koji mi vodimo, naravno da cijelom procesu ne pomaže jedna psihoza koja se stvara u javnosti, a koju stvaraju upravo oni koji nisu dio procesa", rekao je Peruško.

I predstavnica dobavljača Marica Vidaković optimistična u vezi nagodbe. Iako je zbog afere mailovi jučer dala ostavku, Vidaković je zbog uloge u Agrokoru posebno zahvalila Martini Dalić.

"Koja je apsolutno u datom trenutku dobavljačima, koje ja predstavljam, bila gotovo dnevno na pomoći i pomogla je voditi ovaj proces pozitivno", rekla je Vidaković.

U društvu Peruška i Vidaković bio je i predstavnik fonda Knighthead jednog od kreditora koncerna koji bi ga nakon nagodbe trebao preuzeti. Komentirao je i stotine milijuna kuna koje su od izbijanja krize isplaćeni savjetnicima Agrokora.

"Iako su ti troškovi visoki, mi ih smatramo potrebnima, sve kako bi se završio jedan ovako kompleksan slučaj", istaknuo je Andrew Shannahan.

Enormne troškove za savjetnike pravda predstavnica još jednog od kreditora, VTB banke, Dijana Nikolova.

"Mislim da bez međunarodnih savjetnika i lokalnih stručnjaka i veliki trud vaše administracije, bilo bi nemoguće da budemo ovdje gdje smo danas", rekla je Nikolova.

Proces ipak i dalje usporavaju tužbe osporavatelja nagodbe, priznaje i Peruško.

"I njihova svrha je uglavnom onemogućavanje procesa da dođe do kraja. Imamo nekoliko takvih osporavatelja", izjavio je Peruško.


Reci što misliš!