Biznis

lokacija diktira cijenu

Za kupnju državnog stana na atraktivnoj lokaciji pripremite se na pljesnive zidove i rupe u podovima

Za kupnju državnog stana na atraktivnoj lokaciji pripremite se na pljesnive zidove i rupe u podovima
Grgur Zucko/PIXSELL

Riječ je o stanovima u strogom centru bez kupaonica i WC-a, veliki dio nema grijanja, većina je uništena vlagom te imaju oštećenja u podovima i zidovima, stropovi im cure, a puknute instalacije ostavile su štetu koju je iznimno skupo sanirati.

Mnoge je razveselila činjenica da država prodaje 33 stana na atraktivnim zagrebačkim lokacijama, no iza oglasa koji je objavilo Ministarstvo državne imovine, nažalost, nema mnogo mjesta radovanju, doznaje Jutarnji

Naime, riječ je o stanovima u strogom centru bez kupaonica i WC-a, veliki dio nema grijanja, većina je uništena vlagom te imaju oštećenja u podovima i zidovima, stropovi im cure, a puknute instalacije ostavile su štetu koju je iznimno skupo sanirati.

Primjerice, tik pokraj Ministarstva državne imovine je stan koji se u oglasu navodi kao "dugo nekorišten, neuređivan, derutan i lijep".

Kupaonica je vrlo trošna, grijanje je na kalijeve i plinske peći, ali je država, vrlo vjerojatno zbog lokacije, za njega odredila početnu cijenu od 1.690 eura po četvornome metru.

S druge strane, nudi se i potkrovni stan od 30 kvadrata na Jelačiću, točnije, u Petrinjskoj - državna mansarda prema detaljima iz oglasa uopće "nema WC, samo tuš", a stan se opisuje kao "nekomforan" te u zgradi vrlo trošnog pročelja, bez žbuke.

Njegova početna cijena stoga odgovara stanju nekretnine: propisana je na nešto malo više od 24 tisuće eura, dakle oko 820 eura po kvadratu, a onaj tko investira u ovu trošnu nekretninu dobit će pristojan stančić na jednoj od najelitnijih donjogradskih lokacija, piše Jutarnji.

Ponudu za stanove u Ministarstvo imovine moguće je predati najkasnije do 28. ožujka, a rok uplate kupoprodajne cijene je 30 dana od dana ovjere kupoprodajnog ugovora. 

Cijeli članak možete pročitati ovdje.


Reci što misliš!