Biznis

Pad diva

Yahoo! masovno otpušta radnike

Yahoo! masovno otpušta radnike

New York Times i The Wall Street Journal objavili su vijest o teškom padu internetske ikone i masovnim otkazima koji slijede

Pogođen sporim rastom prihoda i velikom popularnošću internet stranica za društvenu interakciju, Yahoo! Inc. prisiljen je otpustiti stotine zaposlenika.

New York Times i The Wall Street Journal objavili su vijest o teškom padu internetske ikone i masovnim otkazima koji slijede, pozivajući se na izvore iz korporacije.

Točan broj otpuštenih radnika od njih ukupono 14 tisuća zaposlenih još uvijekl nije određen. Posljednja odluka navodno će biti objavljena 29. siječnja za kada je zakazan sastanak izvršnog odbora.

Ako Yahoo! otpusti nekoliko stotina radnika, kako se predviđa, to će biti najveće otpuštanje te kompanije od 2001. godine.

Stanje u Yahoo-u prvo je objavljeno na blogu Silicon Alley Insidera koji se bavi investicijama u tehnologiji i medijima. U blogu je navedeno da je Yahoo! izvukao listu od 1500 do 2500 zaposlenika koji bi mogli izgubiti svoj posao. Ipak, novija izvješća govore kako otkazi neće biti u toliko velikom broju.

Glasnogovornik Yahoo-a nije se javljao na telefon tako da službene potvrde ili demanta nema. Ova 'zla kob' koja prati Yahoo već neko vrijeme pokazala se i na cijeni dionice koja je krajem prošlog tjedna iznosila 20.78 dolara.


Reci što misliš!