Biznis

Forbesova lista

Bill Gates petnaestu godinu za redom najbogatiji Amerikanac

Bill Gates petnaestu godinu za redom najbogatiji Amerikanac
AP

Zanimljivo je spomenuti kako je od 400 najbogatijih Amerikanaca, njih čak 129 naslijedilo svoja bogatstva

Na Forbesovoj listi najbogatijih Amerikanaca opet, točnije petnaestu godinu zaredom, pojavio se Bill Gates zauzevši prvo mjesto, donosi Index.

Prvo mjesto na Forbesovoj listi najbogatijih Gates je zaslužio prestignuvši 400 konkurenata gdje je posljednji na listi, u usporedbi s Gatesom, sirotinja. Ukupna imovina Bill Gatesa procijenjena je na 57 milijardi dolara što je čak dvije milijarde manje nego prethodne godine. Drugo mjesto, kao i prethodne godine, zauzeo je investitor Warren Buffet s 52 milijarde dolara.

Ipak na prošlogodišnjoj listi najbogatijih, Bill Gatesa je pretekao Warren Buffet s 62 milijarde dolara no samo u kategoriji vrijednosti ulagačkih sredstava. Treće mjesto zauzeo je Lawrence Ellison koji je osnivač tvrtke Oracle, i on se može ponositi sa svojih 27 milijardi dolara.

Za samu kvalifikaciju kako bi se zauzelo jedno od 400 mjesta na top listi bila je potrebno bogatstvo od 1,3 milijarde dolara dok je prosjek najbogatijih ljudi svijeta "samo" 3,9 milijardi dolara. Najmlađi američki milijarder je i dalje osnivač Facebooka, Mark Zuckerberg koji je već zaradio 1,5 milijardi dolara.

Pritom je zanimljivo spomenuti kako je od 400 najbogatijih Amerikanaca, njih čak 129 naslijedilo svoja bogatstva dok je njih 271 zaradilo svu imovinu vlastitim trudom.


Reci što misliš!