Biznis

Turizam

Španjolska očekuje pad broja stranih turista od 10 posto

Španjolska očekuje pad broja stranih turista od 10 posto

Španjolsku je u prvom polugodištu 2009. posjetilo 23,6 milijuna stranih turista, što je za 11,4 posto manje nego u istom razdoblju 2008., po podatcima koje je u srijedu objavila španjolska vlada

Očekuje se da će broj stranih turista u Španjolskoj u 2009. pasti za 10 posto zbog gospodarske krize koja utječe na kupovnu moć, objavio je u subotu španjolski ministar industrije i turizma Miguel Sebastian, javlja AFP

"Nadamo se da će drugi dio godine biti bolji" od prvog polugodišta 2009., rekao je ministar. Bude li tako, ukupno smanjenje "ne bi trebalo biti veće od 10 posto".

To je smanjenje ponajprije posljedica neviđena pada broja britanskih turista koji u najvećem broju posjećuju Španjolsku, dodao je. On je rezultat devalvacije britanske funte i recesije koja je pogodila Veliku Britaniju.

Španjolsku je u prvom polugodištu 2009. posjetilo 23,6 milijuna stranih turista, što je za 11,4 posto manje nego u istom razdoblju 2008., po podatcima koje je u srijedu objavila španjolska vlada.

U tom razdoblju broj britanskih turista pao je za 16,6 posto, a njemačkih 11 posto.

Sjedinjene Države su prošlog tjedna istisnule Španjolsku s drugog mjesta u svijetu po broju stranih turista, a prvo mjesto zauzima Francuska, kako navodi Svjetska turistička organizacija.

 


Reci što misliš!