Biznis

HGK ŽK Zadar

Aktivnosti HGK ŽZ Zadar od 1. do 15. svibnja

Aktivnosti HGK ŽZ Zadar od 1. do 15. svibnja

U organizaciji HGK ŽK Zadar u narednom razbolju planirane su brojne tribine, prezentacije  i seminari. Pregled aktivnosti u naredno peridu od 1. svibnja do 15. svibnja 2010. 

Tribina:

KORIŠTENJE PRETPRISTUPNIH I STRUKTURNIH FONDOVA EUROPSKE UNIJE U SEKTORU TURIZMA, 7. svibnja 2010.

Povodom obilježavanja Europskog tjedna u Zadarskoj županiji i ove godine Savjet za europske integracije Zadarske županije organizira niz manifestacija kulturno- obrazovnog, rekreativnog i edukativnog karaktera.

Među bitnijim događanjima ove godine je tribina „Korištenje pretpristupnih i strukturnih fondova Europske unije u sektoru turizma" u organizacji Međunarodnog instituta za turizam iz Ljubljane, Regionalnog razvojnog edukacijskog centra Primuss Fortissimus, HGK Županijske komore Zadar i Županijskog savjeta za europske integracije Zadarske županije.

Pozivamo Vas da sudjelujete na navedeno tribini koja će se održati u petak 7. svibnja u 10 sati u dvorani IMPACT centra, Put Stanova b.b. Smatramo da ćete prilikom ove tribine doći do vrijednih saznanja koja će vam pomoći u dobivanju sredstava za postojeće i planirane projekte u ovom pretpristupnom periodu, kao i periodu nakon ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju.

Prezentacija:

KONCESIJSKA PROBLEMATIKA TURISTIČKOG SEKTORA NA MORSKOJ OBALI i prezentacija projekta: NACIONALNI PORTAL - UPRAVLJANJE I GOSPODARENJE POMORSKIM I PODMORSKIM DOBROM REPUBLIKE HRVATSKE, 10. svibnja 2010.

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore - Sektora za turizam, Kundih - Pomorskog konzaltinga i ŽK Zadar održat će se 10. svibnja 2010. edukacijska prezentacija na temu „Koncesijska problematika turističkog sektora na morskoj obali" i prezentacija projekta „Nacionalni portal - upravljanje i gospodarenje pomorskim i podmorskim dobrom Republike Hrvatske" u sala za sastanke ŽK Zadar, Špire Brusine 16, Zadar.

Zainteresirani za sudjelovanje na prezentaciji popunjenu prijavnicu poslati na fax: 023/213-923 ili hgkzd@hgk.hr

OTVOREN POZIV ZA SUDJELOVANJE U PROGRAMU EDUKACIJE I UNAPRJEĐENJE VJEŠTINA, OBRAZOVANJA I OBUKE KADRA U TURIZMU, 11. svibnja 2010.

ZADARSKA ŽUPANIJA - UPRAVNI  ODJEL  ZA TURIZAM  I  POMORSTVO

objavljuje OTVORENI POZIV za sudjelovanje u programu edukacije i unaprjeđenje vještina, obrazovanja i obuke kadra u turizmu

I. Predmet poziva je prijava na sudjelovanje u  programu edukacije kadrova u ugostiteljstvu i turizmu za barmen/ce   i   savjetnik/ce za vina

II. Zbog permanentne potrebe stručne edukacije i stjecanja novih vještina ugostiteljskog osoblja, Zadarska županija organizira, uz program tvrtke ADRIATIC EDUCATIO,  a uz odobrenje Agencije za obrazovanje odraslih, teorijski i praktični seminar u trajanju od 120 sati za barmen/ce i savjetnike/ice za vino gdje se polaznici obučavaju kroz šest predavačkih cjelina: ugostiteljsko posluživanje, upoznavanje vina Dalmacije i Hrvatske, upoznavanje svjetskih vinskih i vinogradarskih područja, praktičan rad i projektni zadatak, bonton i komunikacija s gostom, ugostiteljsko miješanje i posluživanje barskih mješavina slobodan stil/flairy style

Tijekom edukacije, barmenima/cama će biti organiziran posjet tvornici alkoholnih pića gdje će se upoznati s procesom proizvodnje, a  savjetnici/ma za vino će usvajati pojmove o enologiji, načinu posluživanja i ostalim segmentima vinarstva, vinogradarstva i podrumarstva.

III. Edukacija završava javnom demonstracijom i degustacijom cocktaila te dodjelom uvjerenja o završenom seminaru, odobrenom od Agencije za obrazovanje odraslih.

Tim uvjerenjem polaznici dobivaju neformalno obrazovanje koje mogu unijeti u životopis te ga na taj način obogatiti specijaliziranim znanjem što pojedincu otvara bolje pozicioniranje i nove mogućnosti na tržištu rada.

IV. Kako je krajnji cilj ove edukacije podizanje razine znanja i vještina kadra u ugostiteljstvu i turizmu koji je nužan za zadovoljavanje sve većih zahtjeva klijenata/gosta, podizanje ugostiteljske i hotelijerske  ponude otvaranjem novih wine i cocktail  barova, kao i eventualno poticanje na samozapošljavanje.

Edukacija se polaznicima ne naplaćuje.

Svi polaznici seminara dobiti će prikladnu stručnu literaturu (knjige, skripte, i CD).

V. Edukacija za sve polaznike započinje u utorak, 11. svibnja 2010. godine i svakodnevno se održava u dvije smjene:

Savjetnicima za vino u jutarnjoj smjeni početak je u   9.00 sati, a popodnevnoj u 16.00 sati.

Barmenima u jutarnjoj smjeni početak je u  11.00 sati, a popodnevnoj u 18.00 sati

Edukacijski program trajat će dva tjedna, a po završetku drugog tjedna održat će se praktična nastava o čijim će terminima polaznici biti naknadno obaviješteni.

Edukacija se održava u prostorijama IMPACT centra, Put Stanova bb, u neposrednoj blizini Sveučilišnog kampusa.

VI. Prijave se dostavljaju na e-mail adresu kontakt osoba:  ante@adriaticeducatio.hr  Ante Peroš, predstavnik tvrtke, ADRIATIC EDUCATIO, mob. : 091 309 29 27 ili  bubicic@zadarska-zupanija.hr   Sanji Bubičić, stručnoj suradnici Upravnom odjelu za turizam i pomorstvo Zadarske županije

VII. Poziv je otvoren od dana objave na mrežnim stranicama Zadarske županije (www.zadarska-zupanija.hr ) do ponedjeljka 10. svibnja 2010. godine.                                                                                              

Seminar: IPARD, 13. svibnja 2010.

U ŽK Zadar 13. svibnja od 10 do 13 h održat će se seminar/radionica pod nazivom IPARD mjere - mogućnost sufinanciranja ulaganja za poljoprivredne djelatnosti. Predavat će Danijela Dellavia, Fedra d.o.o. Zadar za financijsko i poslovno savjetovanje.

Cilj je seminara, s obzirom na nedavno objavljeni 2. javni natječaj za dodjelu sredstava iz programa IPARD za Mjere 101 i 103, pobliže opisati zainteresiranim polaznicima mogućnosti ulaganja u pojedinim sektorima poljoprivrede kao i uvjete i prihvatljive troškove za financiranje iz sredstava fonda IPARD.

Također, bit će riječi i o potrebnoj dokumentaciji (poslovnom planu/investicijskoj studiji, posebnim dozvolama itd) za prijavu na natječaj, o načinu upravljanja prihvaćenim projektom te uspješnim primjerima iz prakse.

Seminar: STANDARDIZACIJA I CE OZNAČAVANJE, 20. svibnja 2010.

U dvorani za sastanke Županijske komore u Zadru održati će se 20. svibnja 2010. godine s početkom u 10.00 sati seminar „Standardizacija i CE označavanje".

Problemi s kojima se danas u Hrvatskoj suočava sve više izvoznika i proizvođača su zahtjevi, koje je postavila EU, za osiguranje slobodnog kretanja roba, usluga i kapitala. Seminar, predviđenog trajanja četiri sata, koji će voditi gospoda Željko Peček i Zoran Svetec, stručnjaci Zavoda za ispitivanje kvalitete iz Zagreba, pružiti će pomoć u pronalaženju rješenja, te olakšavanju shvaćanja kompliciranih procedura koje ti postupci traže.

Seminar je namijenjen izvoznicima i svim proizvođačima, a pomoći će im u razumijevanju direktive EU, normi, što je CE znak i kako do njega, postupka dokazivanja sukladnosti, te mjerodavnosti i nadležnosti institucija. Očekuju se pitanja i diskusija prije kraja seminara.

Zainteresirani za sudjelovanje na seminaru mogu se prijaviti ovdje.
Sudjelovanje je besplatno, a broj sudionika ograničen.

Informacije na e-mail: dbasioli@hgk.hr.

2. JAVNI NATJEČAJ ZA DODJELU SREDSTAVA IZ MJERE 101 I MJERE 103 IPARD PROGRAMA, rok za podnošenje prijava 17. svibnja - 7. lipnja 2010.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju SAPARD/IPARD Agencija objavila je 2. javni natječaj za dodjelu sredstava iz IPARD Programa za Mjeru 101 „Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva u svrhu restrukturiranja i dostizanja standarda Zajednice" i Mjeru 103 „Ulaganja u preradu i trženje poljoprivrednih i ribljih proizvoda u svrhu restrukturiranja tih aktivnosti i dostizanja standarda Zajednice".

Javni natječaj objavljen je u Narodnim novinama br. 43/2010 od 09. travnja 2010. godine.
Rok za podnošenje prijava počinje teći 17. svibnja 2010. godine i traje zaključno do 07. lipnja 2010. godine.

NATJEČAJ IZ PROGRAMA INTELIGENTNA ENERGIJA U EUROPI, otvoren do 24. lipnja 2010.

Europska komisija je 23. ožujka objavila novi natječaj u okviru programa Inteligentna energija u Europi koji će biti otvoren do 24. lipnja 2010. godine. Ukupan proračun programa iznosi 56.000.000,00 eura, dok će maksimalno sufinanciranje troškova biti 75%. Prioriteti ovogodišnjeg natječaja su slični onima iz prijašnjih godina, a uključuju energetsku učinkovitost i racionalua upotrebu energetskih izvora, energetska učinkovitost u zgradarstvu, nove i obnovljive izvore energije, obnovljive izvore energije u elektrici, obnovljive izvore energije u zgradama, bioenergiju, energetsku učinkovitost u prometu. Više informacije o natječaju moguće je pronaći na http://ec.europa.eu/energy/intelligent/call_for_proposals/index_en.htm.

POSLOVNI SUSRETI U PEČUHU, 9. - 12. rujna 2010.

U Pečuhu u Mađarskoj od 9. do 12. rujna ove godine održat će kongres pod nazivom Central European Chamber Network - Congress of chambers founded during the monarchy, kongres, dakle, gospodarskih komora osnovanih za vrijeme Austrougarske monarhije, na kojem će sudjelovati i Hrvatska gospodarska komora.
U sklopu navedenog kongresa održat će se i Central European Businessmen Meeting, međunarodni poslovni susret poduzetnika s teritorija spomenutih komora, pa tako i hrvatske, i to iz područja prehrambene industrije, zaštite okoliša, zdravstva i sl.
Za sudjelovanje na susretu potrebno je uplatiti kotizaciju od 150,00 eura (+PDV), u što je uključeno pronalaženje adekvatnih sugovornika za poslovne razgovore od strane organizatora-Gospodarske komore Pečuh, zatim objava podataka o tvrtci u katalogu na Internetu itd.
O načinu prijave i svemu ostalome više obavijesti na Internet stranici kongresa: http://www.monarchychambers.eu/.
Informacije u HGK-Županijskoj komori Zadar na tel: 211-747.

POSLOVNI SUSRETI U BRNU,  14 - 15. rujna 2010.

ŽK Zadar organizator je nastupa tvrtki iz Zadarske županije na poslovnim susretima Contact-Contract 2010 u Brnu, Češka Republika, koji će se održati 14. i 15. rujna 2010, za vrijeme 52. međunarodnog sajma strojarstva (International Engineering Fair MSV).

S češke strane organizira ih Regionalna gospodarska komora Brno. Bit će to prilika za uspostavu poslovnih kontakata, razmjenu iskustava i pronalazak partnera za buduću suradnju.

Cijena sudjelovanja iznosi 150,00 eura + PDV, a uključuje:
- jamstvo poslovnih pregovora prema rasporedu u tzv. match-making areni i na štandovima izlagača
- predstavljanje i oglašavanje tvrtki na Internet stranici projekta i u katalogu izlagača
- pomoć domaćina u pripremnom razdoblju u prijavi tvrtke, pronalasku odgovarajućih sugovornika i nakon
tzv. matchmaking event-a
- organiziranje sastanaka prema osobnim zahtjevima tvrtki
- tiskani katalog svih sudionika na b2fair areni
- slobodan ulaz na sajam

Više informacija na web stranici projekta: www.b2fair.com
Tvrtke se mogu prijaviti u ŽK Zadar (tel: 211-747, kontakt: Marija Mišulić, Odsjek za međunarodne odnose).

PROGRAM PROVJERE INOVATIVNOG KONCEPTA,

Poslovno-inovacijski centar Hrvatske - BICRO d.o.o. objavio je JAVNI POZIV za financiranje inovativnih znanstveno-poduzetničkih projekata kroz novi Program provjere inovativnog koncepta. Provjera inovativnog koncepta potrebna je kako bi se pružili dokazi da su novi proces ili tehnologija ostvarivi i da potencijalno mogu imati komercijalnu primjenu. Program financira poduzetničke ideje s visokim komercijalnim potencijalom i nije zamišljen kao izvor financiranja za znanstvene projekte.

U sklopu programa moći će se financirati: provjera i zaštita intelektualnog vlasništva, demonstracija tehničke izvedivosti, izrada funkcionalnog prototipa.
Dodatne prihvatljive projektne aktivnosti su: analiza tržišta, poslovno planiranje, razrada koncepta i/ili strategije za razvoj ili komercijalizaciju proizvoda, poslovna podrška za utvrđivanje tržišne isplativosti.

Rokovi za predaju potpunih prijava su: utorak, 1. lipnja 2010. (prvi krug), srijeda, 15. rujna 2010. (drugi krug) i ponedjeljak, 15. studenog 2010. (posljednji krug).

Više informacija o Programu možete pronaći na: www.bicro.hr

SAJMOVI:

VUKOVARSKI SAJAM NAUTIKE I RIBOLOVA - prilika za prezentiranje tvrtki Zadarske županije, 10. - 13. lipnja 2010.

Na ovogodišnjem Vukovarskom sajmu nautike i ribolova koji će se održati od 10. do 13. lipnja u Vukovaru, ŽK Zadar predstavit će na zajedničkom štandu ponudu tvrtki Zadarske županije iz područja nautike, ribolova i opreme za nautiku i ribolov-kroz izloške, promidžbene materijale ili nazočnost stručne osobe iz pojedine tvrtke-izlagača na sajmu.

Spomenuti sajam održava se, inače, po prvi put, u cilju razvoja gospodarskih i turističkih aktivnosti vezanih uz Dunav, ali i poslovnih odnosa općenito u vezi s nautikom i ribolovom.

Zainteresirani za izlaganje na Vukovarskom sajmu 2010. u organizaciji i potpori ŽK Zadar  mogu se informirati i prijaviti u ŽK Zadar na tel: (023) 211-747.

10 sekundi za komoru (PDF)


Reci što misliš!