Biznis

Zemlja rizičnog poslovanja

Hrvatski BDP do kraja godine neće rasti

Hrvatski BDP do kraja godine neće rasti

U Hrvatskoj je ponovno zabilježen pad BDP-a, a D&B predviđa da neće porasti sve do kraja godine. No, optimistični su zbog vladinog ekonomskog programa, koji bi trebao potaknuti ekonomski rast u zadnjem kvartalu godine

Hrvatska je zemlja s blagim rizikom poslovanja. Taj rejting Hrvatskoj je dodijeljen u srpanjskom izdanju publikacije International Risk and Payment Rewiev, koji govori o rizicima poslovanja u 132 države svijeta. Publikaciju je izdala najstarija bonitetna kuća na svijetu Dun & Bradstreet, javlja Dnevnik.hr .

U istom razredu kao i Hrvatska nalaze se još Brazil, Kina, Costa Rica, Mađarska, Indija, Jordan, Meksiko, Peru, Portugal i Urugvaj. Najsigurnije zemlje za obavljanje posla su Australija, Kanada, Norveška i Švicarska, a najlošije su Afganistan i Zimbabve.

U publikaciji stoji kako su plaćanja u roku u prvom kvartalu ove godine u Hrvatskoj poboljšala za 17 posto u odnosu na zadnji kvartal prošle godine, te da je preko 80 posto faktura hrvatskih društava prema inozemstvu bilo plaćeno na vrijeme, javlja njihov partner u Hrvatskoj, BonLine.

Također u Hrvatskoj je ponovno zabilježen pad BDP-a, a D&B predviđa da neće porasti sve do kraja godine. No, optimistični su zbog vladinog ekonomskog programa, koji bi trebao potaknuti ekonomski rast u zadnjem kvartalu godine.


Reci što misliš!