S kune na euro - dobro ili loše?
Boris Vujčić: 'Hrvatska će smanjiti troškove uvođenjem eura'
Politika HNB-a bazirala se na održavanju hrvatske valute stabilnom u odnosu na euro
Prelazak na zajedničku europsku valutu trebao bi biti prilično jeftin i jednostavan, rekao je zamjenik guvernera Hrvatske narodne banke, Boris Vujčić.
'Hrvatska je tako dobro integrirana u eurozonu, direktno i indirektno, da će to značajno smanjiti troškove uvođenja eura', rekao je Vujčić u razgovoru za mjesečnik Banka.
Kako piše Bloomberg koji prenosi Vujčićevu izjavu, Hrvatska se trenutno nalazi u posljednjoj fazi pregovora o ulasku u Europsku uniju, a pristupni ugovor trebala bi potpisati sljedeće godine.
Politika HNB-a bazirala se na održavanju hrvatske valute stabilnom u odnosu na euro, piše Bloomberg, pa dodaje kako se cijene skuplje imovine u Hrvatskoj često izražavaju u eurima, dok se isplata obavlja u kunama po aktualnom tečaju.
Vezane vijesti
-
-
-
Hrvatski suverenisti objavili su u utorak da inicijativa "Zaštitimo hrvatsku kunu", potaknuta najavljenim uvođenjem eura, nije prikupila dovoljno potpisa da se Ustavom propiše kako se o promjeni valute odlučuje samo na referendumu - prikupili su 334.582 potpisa, a nedostajalo ih je još 34.285.
-
Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista i predstavnik Organizacijskog odbora referendumske inicijative "Zaštitimo hrvatsku kunu" Marko Milanović Litre izjavio je u subotu u Zagrebu da je u pet dana prikupljeno 157.000 potpisa te da su organizatori zadovoljni tijekom prikupljanja.
Izdvojeno
-
Sposobnost grada da upija vodu jedan je od temeljnih uvjeta za podnošenje klimatskih šokova, kažu istraživači okoliša. Na tu sposobnost utječe skoro 1600 čimbenika.
-
Prozujat će pokraj vas na livadi ili vam možda uletjeti kroz prozor. Ne žive u košnicama, ne proizvode med i sve moraju same. Prirodi su, međutim, neprocjenjive.
-
Zadarski taksisti održat će mirni prosvjed u Zadru 18. ožujka.
-
Podgrijavanje hrane je praktično, ali neke namirnice gube hranjivu vrijednost ili postaju potencijalno opasne kada ih ponovno zagrijemo. Razlog može biti razvoj štetnih spojeva, promjena strukture proteina ili rast bakterija. U nastavku donosimo popis namirnica koje je najbolje pojesti odmah nakon pripreme ili hladne, uz praktične savjete za sigurnu pohranu i konzumaciju.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.