Biznis

Auto boom!

Novi automobili nikad povoljniji!

Novi automobili nikad povoljniji!

Ruše se cijene automobila u svim klasama, od malih gradskih pa do luksuznih terenaca, poslovnih limuzina ili sportskih automobila

Kupujete li novi automobil, vaš novac nikada nije vrijedio više - za cijenu po kojoj su se prije godinu dana prodavali bolje opremljeni mali gradski automobili danas se može kupiti potpuno opremljen kompakt.

Katastrofalna prodaja novih automobila u 2009. godini bacila je mnoge autokuće na koljena zbog čega su tijekom 2010. godine kupce privlačile agresivnim marketingom te vrlo povoljnim akcijama i modelima financiranja, prenosi danas.hr .

Iako se ne može govoriti o oporavku tržišta, jer trenutni plus u usporedbi s pretprošlom katastrofalnom godinom još uvijek nije dovoljan da se dostignu brojke iz 2007., tržište je živnulo.

Primjerice, piše osječki Glas Slavonije, Renault Clio 1.2 16v s klimom, CD playerom, ABS-om i još nešto opreme koja je dolazila u paketu extreme u prosincu 2007. godine koštao je 88.000 kuna.

Danas se redizajnirani, dakle noviji model, s istim motorom i osjetno više opreme prodaje za čak 16.000 kuna manje, a uz aluminijske naplatke i 'podebljanu' listu opreme uključene u cijenu, dolazi i s četiri, umjesto dvije godine garancije.

Ovakvih akcija ima među gotovo svim proizvođačima - ruše se cijene automobila u svim klasama, od malih gradskih pa do luksuznih terenaca, poslovnih limuzina ili sportskih automobila.

Tako se i model Citroena C4 na odlasku, u posebnoj limitiranoj seriji s motorom od 150 'konja' i opremom koju je teško i nabrojiti prodaje za 119.900 kuna.

Oprema koja se nekada ugrađivala samo u automobile visoke klase danas je dostupna i u malim gradskim vozilima. Tako primjerice Chevrolet Spark već u osnovnoj verziji dolazi sa šest zračnih jastuka i ABS-om.

Sparkov veći brat - Chevrolet Cruze, izravan konkurent modelima kao što su Škodina Octavia ili Renaultov Fluence, za manje od 100.000 kuna dolazi s četiri zračna jastuka, ABS-om, klimom, MP3 CD playerom i puno druge opreme. K tome, pokreće ga 1.6 motor od 113 konjskih snaga, piše Glas Slavonije.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.