Biznis

Vlada će odlučiti do kraja mjeseca

HEP za kućanstva traži od 1. svibnja poskupljenje struje od 22 posto?

HEP za kućanstva traži od 1. svibnja poskupljenje struje od 22 posto?

HEP za kućanstva traži poskupljenje struje od čak 22 posto, a zahtjev su službeno uputili Ministarstvu gospodarstva, neslužbeno doznaje HTV.

Od 1. svibnja poskupljuje struja, potvrdio je potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić na susretu s poslodavcima.

HTV je neslužbeno doznao da HEP za kućanstva traži poskupljenje struje od čak 22 posto, a zahtjev su službeno uputili Ministarstvu gospodarstva. Isti izvor HTV-u je, kako su objavili u petak u Dnevniku 3, potvrdio da su u HEP-u spremni na Vladinu intervenciju i procjenjuju da će konačno poskupljenje ipak biti nešto niže.

Koliko će biti poskupljenje, Vlada bi trebala odlučiti na sjednici do kraja mjeseca, doznaje se iz HEP-a.

Još uvijek imamo jednu od najnižih cijena struje u Europi, no nažalost to više neće tako biti nakon 1. svibnja, kazao je ranije Čačić i najavio da će inzistirati na tome da cijena struje za gospodarstvo ne poraste jer u tom slučaju ne možemo biti konkurentni.

'Ako želimo imati jako jeftinu struju za stanovništvo, onda ćemo imati jako skupi proizvod, pa ti stanovnici neće imati gdje raditi i neće moći plaćati ni tu jeftinu struju', zaključio je Čačić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.