Biznis

Čudo arhitekture

U Dubaiju grade podvodni hotel

U Dubaiju grade podvodni hotel

Dubai će uz Burj Khalifu uskoro dobiti još jedno čudo arhitekture - podvodni hotel.

Water Discus Hotel na prvi pogled djeluje kao svemirski brod dijelom uronjen u more, ali riječ je o hotelu čije će sobe biti deset metara pod morem. Dizajneri iz poljske tvrtke Deep Ocean Technology nadaju se da će ovaj hotel ispuniti želje turista koji su naumili istražiti dubine oceana.

Hotel će se sastojati od dva glavna diska, jednog iznad površine i jednog pod morem, a bit će povezani s tri "noge" u kojima se nalaze liftovi i stepeništa. Podvodni dio nalazi se na deset metara dubine i sastoji se od 21. hotelske sobe povezane s barom.

Posebni će sistem osvjetljenja obasjavati okolnu floru i faunu, a tehnologija u sobama omogućit će gostima da zumiraju i proučavaju čak i najsitnija bića. Dizajneri su primirili i one koji strahuju od nesreće. Naime, gornji disk u stanju je podnijeti nalet tsunamija, a donji disk izranja istog trena kada dođe do opasnosti.

Iako su dizajneri itekako ponosni na svoje djelo, ovo nije prvi takav hotel. Naime, na Maldivima postoji Rangali Islands Resort koji se već sad može pohvaliti podvodnim sobama, a planiraju izgraditi i plutajući golf teren do kojeg će igrači dolaziti podvodnim tunelima.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.