Biznis

Pokazatelj temperamenta i karaktera

Želiš posao? A koja si krvna grupa?

Želiš posao? A koja si krvna grupa?

Japanci vjeruju da krvna grupa određuje temperament i karakter. Stoga se pitanje 'Koja si krvna grupa?' često može čuti, bilo da je riječ o prijavi za posao ili pronalaženju životnog partnera, piše mojposao.hr

"Želiš posao? A koja si krvna grupa?"

Tako se vjeruje da su osobe s krvnom grupom "A" osjetljive, perfekcionisti i dobri timski igrači, ali su previše anksiozne. Osobe s krvnom grupom "0" su radoznale i darežljive, ali i tvrdoglave. Osobe krvne grupe "AB" su misteriozne i nepredvidive, dok su oni koji imaju krvnu grupu "B" veseli, ali ekscentrični te individualisti i sebični ljudi, javlja BBC.

Oko 40% japanske populacije ima krvnu grupu "A", a 30% tipa "0", dok samo 20% su tip "B", a preostalih 10% su "AB".

Četiri knjige koje opisuju različite krvne grupe i njihove karakteristike postale su prava izdavačka senzacija u Japanu. Jutarnje televizijske emisije, časopisi i magazini često objavljuju predviđanja po krvnoj grupi i razmatraju odnose među ljudima određene krvne grupe. Mnoge agencije za pronalaženje partnera prvo uzimaju u obzir krvnu grupu, a i popularne animacije i stripovi kao i videoigre često spominju krvnu grupu.

U Japanu također postoji cijela industrija koja se bavi proizvodima povezanim s krvnom grupom, među ostalim su napici, žvakaće gume, soli za kupanje. Iako znanstvenici redovito odbacuju ovakva uvjerenja, ona su i dalje vrlo popularna u Japanu.

mojposao/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.