Biznis

Novo istraživanje

Tko su najbolji, a tko najgori upravljači u Hrvatskoj?

Tko su najbolji, a tko najgori upravljači u Hrvatskoj?

Prema GONG-ovom istraživanju 'Dobro upravljanje u Hrvatskoj - DUH', Ministarstvo uprave, Vladin Ured za udruge i Ministarstvo turizma najbolji su upravljači u Hrvatskoj.

Nakon predstavljenih rezultata istraživanja na konferenciji 'Pravo na dobru upravu u hrvatskoj praksi', priznanja im je dodijelio Jurica Malčić, bivši pučki pravobranitelj i član Vijeća GONG-a.

Na drugom kraju spektra nalaze se Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Ministarstvo pravosuđa i Vladin Ured za unutarnju reviziju.

"Imati civilno društvo, nevladine udruge 'na vratu', ponekad s pravom, a ponekad i pretjeruju, al to je moja ocjena, trudimo se dakle biti korektni u odnosu s njima, nas ipak motiviraju, da ne kažem tjeraju, da budemo bolji, učinkovitiji, transparentniji i da naše odluke možemo lakše objasniti. U tom dijelu, ja od GONG i sličnih udruga rijetko osjećam pritisak, a češće pomoć. Nadam se da će tako ostati i ubuduće", poručio je ministar Bauk.

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić, čije je Ministarstvo jedno od najlošijih upravljača rekao je da tamo gdje ne funkcionira sustav su i rezultati lošiji. "Jednostavno to je povezano", rekao je Miljenić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.