Biznis

Tvrtka iz afere bojanja tunela

Skladgradnja pobijedila na natječaju Hrvatskih voda

Skladgradnja pobijedila na natječaju Hrvatskih voda

Dok javnost iščekuje hoće li DORH nakon tri vještačenja podići optužnicu za aferu 'bojanja tunela', tvrtka Skladgradnja Slavena Žužula, ugovara nove poslove u javnom sektoru.

U ožujku je Žužulova Skladgradnja pobijedila na HAC-ovom natječaju za gradnju mosta na Savi koji im je donio posao vrijedan skoro 180 milijuna kuna, a sada su osvojili natječaj Hrvatskih voda za izvođača radova na obrani Metkovića od poplava.

Natječaj je ta državna tvrtka raspisala u ožujku. Skladgradnja i češki OHL (sestrinska tvrtka španjolskog OHL-a, s kojim grade most na Savi) dali su najnižu ponudu u iznosu od 32,5 milijuna kuna. Javili su se još i zajednica ponuditelja Neretvanski sliv, Vodoprivreda Split, Cetina d.d., Vodoprivreda Vrgorac i Brodska posavina d.o.o., zatim Swietelsky i Geodetika, Viadukt i Werkos, Osijek Koteks, a najskuplja ponuda bila je ona Ing-grada i Vodoprivrede Vinkovci u iznosu od 42,1 milijuna kuna. Iz tvrtke Skladgradnja izvijestili su da će graditi nasipe, dovodne kanale s pratećim objektima, regulacijske ustave, kabelske trase i objekte na kruni nasipa.

Podsjetimo da je Državno odvjetništvo prije nekoliko godina pokrenulo postupak u slučaju 'bojanja tunela' s tvrdnjom da je HAC radove na bojenju tunela preplatio Skladgradnji za dvadesetak milijuna kuna, no optužnica do danas nije podignuta, iako su već obavljena tri vještačenja. U medijima se čak pojavila informacija da bi u slučaju odbacivanja optužnice Slaven Žužul mogao od države tražiti milijunsku odštetu, zbog dva i pol mjeseca koja je proveo u pritvoru.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.