Događaji

Nezakonita dobit od 17,7 milijuna kuna.

Sud na zahtjev tužiteljstva odblokirao 4,3 milijuna kuna tvrtki optuženoj zbog bojanja tunela

Sud na zahtjev tužiteljstva odblokirao 4,3 milijuna kuna tvrtki optuženoj zbog bojanja tunela

Zagrebački Županijski sud u ponedjeljak je odblokirao gotovo 4,3 milijuna kuna tvrtke Skladgradnja, kojoj je u istrazi za namještanje natječaja prilikom bojanja tunela Sv. Rok i Mala Kapela blokirano 22 milijuna kuna, a nedavno su u tom slučaju optuženi za nezakonitu dobit od 17,7 milijuna kuna.

Odluku o 'oslobađaju' dijela blokirane imovine u ponedjeljak je, na prijedlog tužiteljstva, donijelo optužno vijeće Županijskog suda koje je u skladu sa Zakona o postupku oduzimanja nadležno za odlučivanje o takvim zahtjevima do potvrđivanja optužnice.

Optužnicu u ovom slučaju tužiteljstvo je podnijelo sredinom lipnja, do sada još nije potvrđena, a na sudu se doznaje da nisu istekli ni rokovi za podnošenje odgovora na optužnicu. Stoga je održana sjednica optužnog vijeća samo radi odluke o tom prijedlogu Županijskog državnog odvjetništva.

Tužiteljstvo bivše čelnike Hrvatskih autocesta (HAC) i direktora Skladgradnje tereti ih da su 2008. namjestili natječaj i preplatili bojenje cijevi tunela Sv. Rok i Mala Kapela, čime su HAC oštetili za 17,7 milijuna kuna.

Optužnicom, koju je Državno odvjetništvo podignulo nakon šestipolgodišnje istrage, obuhvaćeni su bivši predsjednik Uprave HAC-a Jurica Prskalo, član Uprave Marijo Lovrinčević, direktor sektora za građenje Goran Legac i glavni inženjer poslovne jedinice Željko Kandžija te direktor Skladgradnje Slaven Žužul, čija se tvrtka navodno nezakonito okoristila bojenjem tunela.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.