Događaji

Afera "Nesklad"

Sudac blokirao imovinu Skladgradnje

Sudac blokirao imovinu Skladgradnje

Na ovaj način sud se pokušava osigurati da će od Skladgradnje naplatiti 22 milijuna kuna

Nakon što je petorci uhićenih u aferi oko farbanja tunela jučer produžio pritvor za mjesec dana, istražni sudac Ratko Šćekić danas je blokirao imovinu tvrtke Skladgradnja kojoj je vlasnik jedan od uhićenih, Slaven Žužul.

 

Na ovaj način sud se pokušava osigurati da će od Skladgradnje naplatiti 22 milijuna kuna, za koliko je tvrtka braće Žužul oštetila državni proračun štetnim ugovorima za farbanje tunela.

Ukoliko na računu Skladgradnje nema toliko novca, sud će blokirati i nepokretnu imovinu tvrtke (zasad je blokiran samo žiro račun).

Podsjećamo, odvjetnici Slavena Žužula pokušali su na sve načine spriječiti blokadu računa Skladgradnje, objašnjavajući pred sudom kako će zbog blokade više 750 zaposlenika te tvrtke ostati bez plaće. No, njihovi prigovori nisu uvaženi, kao ni zahtjev da se Žužul brani sa slobode.

Neki su mediji nakon Žužulovog uhićenja objavili kako je on čak spreman platiti jamčevinu u iznosu 22 milijuna kuna, na koliko se procjenjuje nastala šteta, ali njegov odvjetnik Željko Lubina demantirao je tu informaciju koja je došla od drugog Žužulovog odvjetnika, Ante Madunića.

Slaven Žužul optužen je zajedno s bivšim predsjednikom i članom Uprave HAC-a Juricom Prskalom i Marijom Lovrinčevićem, te Željkom Kandžijom i Goranom Legecom za aferu oko farbanja tunela, što je Skladgradnja naplatila HAC-u višestruko iznad tržišne cijene, a Index je čak objavio i dokumente koji dokazuju da je isti posao naplaćen dvaput!


Reci što misliš!