Biznis

Pozitivno poslovanje

Stanje gospodarstva u državi utječe na županije

Stanje gospodarstva u državi utječe na županije

Stanje gospodarstva Hrvatske direktno utječe na stanje u gospodarstvu Sisačko-moslavačke županije, no unatoč tome ističe predsjednik Županijske gospodarske komore Boris Mesarić, Županija još uvijek ima poslovanje s pozitivnim predznakom.

"Mi i jesmo vodeći i sad spadamo u one županije koje su izvoznici. Da li je to najbolje ili nije, o tom potom. I dalje su naše perjanice u izvozu, koje su bile i do sada, i Petrokemija, prehrambena industrija, drvna industrija. Mi ostvarujemo devizne suficite. To je za ovu županiju jako dobro jer je ona i proizvodno i izvozno orijentirana", rekao je Mesarić. No bez obzira na to naglašava kako ipak nije vrijeme za potpuni optimizam.

"Međutim, da li nas može radovati to što je Petrokemija peti izvoznik u državi, što smo mi županija koja puno izvozi, ako generalno na državnom nivou smo daleko veći sa uvozom nego što smo sa izvozom. Ako u prehrambenoj industriji i poljoprivredi ne pokrivamo niti polovinu svojih potreba, to nas mora itekako zabrinjavati."Da bi gospodarska situacija u ovoj županiji bila još bolja u Županijskoj gospodarskoj komori održan je gospodarsko - diplomatski susret s ciljem predstavljanja investicijskih projekata u Sisačko moslavačkoj županiji.

Na predstavljanju projekata bili su predstavnici deset veleposlanstva: Danske, Poljske, SAD-a, Rusije, Indonezije, Izraela, Ukrajine, Slovenije, Austrije, Irana, Bugarske, Belgije te Bosne i Hercegovine. Jesu li prepoznali ovu županiju kao mjesto poželjno za ulaganje pokazat će vrijeme.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.