Biznis

Vjerovnici odlučuju

Još će trajati pregovori oko KK Split

Još će trajati pregovori oko KK Split

Splitski gradski vijećnici na današnjoj su se sjednici na temu predstečajne nagodbe Košarkaškog kluba Split, a koja je prvih sat vremena bila zatvorena za javnost, dogovorili kako će se pregovori i dalje nastaviti, te da će sve napraviti da taj klub ne ode u stečaj.

Dogradonačelnik Splita Goran Kovačević je nakon sjednice medijima rekao kako će maksimalno izići u susret vjerovnicima koji će imati konačnu odluku o sudbini kluba.

"Dogovoreno je da se uprava kluba i predstavnici Grada pokušaju dogovoriti s vjerovnicima. Trebamo pronaći zajednički jezik i da se oni nekako pronađu u onome što po zakonskim okvirima može ponuditi Grad Split", rekao je Kovačević.

Na sjednici nije prošao konkretan prijedlog gradskog vijećnika Igora Boraske koji je predložio da se do kraja godine plati 40 posto vjerovnicima ili 50 posto u roku od dvije godine.

Grad i dalje vodi poslovne pregovore sa mogućim investitorima u taj klub, pa tako i s Izraelcem Modijem Grossom i Nijemcom Burakom Canboyem.

Zbog klauzule o tajnosti podataka predsjednik veterana KK Split Rato Tvrdić baš kao i mediji nije mogao prisustvovao ovoj tematskoj sjednici.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.