Biznis

Sve mogućnosti su otvorene ako su građani ugroženi

Lalovac danas s poslovnim bankama traži rješenje za švicarac

Lalovac danas s poslovnim bankama traži rješenje za švicarac

"Sve mogućnosti su otvorene ako su građani ugroženi", poručio je ministar Lalovac koji se jučer sastao s Udrugom Franak...

 

Nakon što je Švicarska središnja banka neočekivano ukinula mjeru ograničenja tečaja franka prema euru na minimalnih 1,20 franaka za euro, zbog čega je tečaj franka snažno porastao prema euru, Udruga Franak zatražila je hitan sastanak s ministrom financija Borisom Lalovcem.

Nakon sastanka s udrugom Franak ministar Lalovac danas će sjesti s predstavnicima poslovnih banaka, od kojih očekuje susretljivost.

"Aktivno smo se uključili i pokušavamo naći rješenja koja su u skladu sa zakonom ", rekao je Lalovac za HRT...

"Nažalost na ovakve svjetske udare tržišta na devize nema jednostavnog rješenja. Ukoliko se radi o kratkoročnom šoku, ako bi se tečaj vratio, u tom slučaju ne bi smo trebali raditi brojne interventne mjere. Ipak, ukoliko se pokaže da je ovo dugoročan problem, Vlada će morati tražiti i zakonska rješenja", rekao je Lalovac.

I HDZ od Vlade traže hitne mjere. Predsjednik stranke Tomislav Karamarko Vladu je pozvao da definira amortizacijske mjere koje će građane, koji ionako loše žive, pokušati izvući iz ove teške situacije. Švicarski je franak preko noći porastao na 7 kuna i 40 lipa.

Konkretno, rata za kredit od 500 franaka, od jučer je skuplja 500 kuna.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.