Biznis

Ministar turizma

Lorencin: Hrvatska i Slovenija imaju dobru turističku suradnju

 Lorencin: Hrvatska i Slovenija imaju dobru turističku suradnju

Ministar turizma Darko Lorencin danas je službeno posjetio Sloveniju, gdje se najprije u Mariboru sastao s ministrom za gospodarski razvoj i tehnologiju Slovenije Zdravkom Počivalšekom, s kojim je razgovarao o dosadašnjoj turističkoj suradnji Hrvatske i Slovenije, ali i mogućim novim zajedničkim projektima.

Ministri su osim toga razmijenili informacije o aktualnosti turističkog sektora, s naglaskom statističke podatke o turističkom prometu u 2014. godini te aktivnostima i mjerama za pripremu turističke 2015. i 2016. godine.

Ministri su zaključili kako je suradnja dviju država na području turizma jako dobra, ali da isto tako postoji još niz mogućnosti za dodatno unaprjeđenje.

"Hrvatska i Slovenija imaju veoma dobru turističku suradnju, posebice u segmentu zajedničkog predstavljanja na dalekim tržištima koje je do sada pokazalo jako dobre rezultate. Slovenski turisti su među najvjernijim i najbrojnijim gostima na našoj obali," rekao je ministar turizma Darko Lorencin.

Osim što je Hrvatska vrlo popularna destinacija među slovenskim turistima koji čine oko 11 posto udjela u ukupnom turističkom prometu, na sastanku je istaknuto i kako Hrvatska spada među najvažnija emitivna tržišta u Sloveniji.

"Slovenija i Hrvatska jako dobro surađuju na području turizma. Želio bih svakako istaknuti zajedničke promocijske aktivnosti na udaljenim tržištima. Zaključili smo s ministrom Lorencinom kako postoji još niz mogućnosti za nadogradnju suradnje, posebice u investicijama u turizam obiju država i u stvaranju zajedničkih turističkih proizvoda," rekao je ministar Počivalšek.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.