Biznis

Ne vjeruju tvrdnjama

Mornar i sindikati obrazovanja ponovo za stolom

 Mornar i sindikati obrazovanja ponovo za stolom

U sjeni prijetnje štrajkom ministar Mornar ponovio je da novca za povećanje plaća prosvjeti, nema

U Ministarstvu obrazovanja trebao bi se održati novi sastanak ministra Vedrana Mornara s predstavnicima sindikata Vertikale obrazovanja.
Sindikati su prije dva dana s razgovora otišli praznih ruku.

U sjeni prijetnje štrajkom ministar Mornar ponovio je da novca za povećanje plaća prosvjeti, nema.

Isto je poručio i premijer, no sindikati će s ministrom opet za stol. Ostaju pri zahtjevu za dodatakom od 4 posto, koji su ishodili zaposleni u zdravstvu. Ne vjeruju tvrdnjama da za njih u ovogodišnjem proračunu nema novca.

Podsjetimo što su u utorak izjavili ministar Mornar, premijer Milanović i predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem.

"Ova proračunska godina je takva kakva je, rebalans je danas na Vladi i za ovu godinu mogućnosti ne vidim. Mi smo svi stava da prosvjeta treba imati veće plaće, ali sve u skladu s mogućnostima i punjenjem državnog proračuna", rekao je Mornar.

"Nije li to malo nepošteno, da se tjedan dana prije raspuštanja Sabora i tehničke Vlade, sastaješ sa sindikatima i daješ im obećanja. Ja im mogu dati predizborno obećanje i dajem im predizborno obećanje da ću nakon izbora kad ponovno dobijem mandat razgovarati s njima", predizborno je obećao premijer.

"Smatram da je ponavljanje majka znanja. Premijeru se puno puta mora ponoviti da je dao obećanje i da je prosvjeta prva na redu. Nadam se da će to naučiti jer inače dolazi do štrajka", zaprijetila je Šprem.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.