Biznis

Na "Virtualnim danima karijera i znanja" otvoreno više od 140 radnih mjesta

Na

U organizaciji portala za zapošljavanje Moj Posao.net ovoga se tjedna održavaju 6. "Virtualni dani karijera i znanja" na kojima je otvoreno više od 140 radnih mjesta.

 

Ove godine manifestacija je u znaku Y generacije koja u širem smislu podrazumijeva mlade ljude rođene između 1980. - 1995., koju karakterizira utjecaj i odnos prema informacijsko-komunikacijskim tehnologijama jer je odrasla uz digitalne tehnologije i Internet.

Poslodavcima postaje sve veći izazov privući zaposlenike te generacije, motivirati ih i na kraju zadržati u kompaniji, ističe glavni organizator Moj posao.net, kojem su se pridružili i portali iz susjednih zemalja Infostud i Posao.ba.

Tijekom osam dana virtualnog sajma predstavit će se 25 tvrtki koje su u potrazi za novim zaposlenicima i pet edukativnih ustanova koje promiču važnost kontinuiranog učenja za osobni i profesionalni razvoj, a posjetiteljima je na raspolaganju 140 otvorenih natječaja na web adresi www.dankarijera.com.

Među izlagačima su Lidl, Nestle, Hrvatski telekom, Kaufland, Institut za menadžment i mnoge druge tvrtke. Osim pregleda ponude poslova i prijave na natječaje, posjetitelji putem interneta mogu izravno preko chat-a komunicirati s poslodavcima i pitati ih sve što ih zanima o procesu zapošljavanja u njihovoj tvrtki.

Tako su poslodavci iz Dalmacije putem sajma već odlučili krenuti u potragu za sezonskim zaposlenicima, kako bi u pravo vrijeme pronašli kandidate za radna mjesta kuhara, konobara, recepcionara, sobara, voditelja restorana i sl.Osim poslodavaca iz turističkog sektora, veliki je broj IT tvrtki koji su u potrazi za kvalitetnim programerima, developerima i dizajnerima.

U četvrtak, drugog dana sajma, na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu održan je i njegov fizički dio na kojem su poslodavci održali prezentacije, a budući su se studenti zanimali za mogućnost zapošljavanja nakon fakulteta, ali i obavljanje prakse u tim tvrtkama.

Lani je na "Virtualnim danima karijera i znanja" zabilježeno više od 200.000 posjeta, a prikupljeno je gotovo 10.000 prijava za radna mjesta. S obzirom na veliki broj izlagača, ove se godine očekuju još veće brojke, navode organizatori.

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.