Biznis

Potaknuti izvanrednim rezultatima

Ministar Lorencin se susreo s predstavnicima Wyndham Worldwide grupacije

Ministar Lorencin se susreo s predstavnicima Wyndham Worldwide grupacije

Ministar turizma Darko Lorencin danas se susreo predstavnicima Wyndham Worldwide kompanije, jedne je od najvećih svjetskih kompanija u hotelijerskoj industriji koja posluje u gotovo 100 zemalja, a koja je obilježila svoju 10 godišnjicu poslovanja u Hrvatskoj.

Samoj obljetnici su prisustovali osim ministra turizma Darka Lorencina, predsjednik uprave i generalni izvršni direktor Wyndham Worldwide grupacije Stephen P. Holmes,   predsjednica i izvršni direktorica  Wyndham Exchange & Rentals Gail Mandel, izvršni potpredsjednik i glavni direktor za razvoj nekretnina u  Wyndham Worldwideu Tom Anderson, predsjednik uprave NOVASOL A/S Bernd Muckenschnabel, generalni izvršni direktor  NOVASOL  A/S Jan Haapanen te direktor  NOVASOL d.o.o.  Mladen Gobin.

Potaknuti izvanrednim rezultatima u Hrvatskoj, kao i samim potencijalom zemlje, grupacija Wyndham Worldwide zainteresirana je za daljnja ulaganja i projekte poput Muzila, Hidrobaze koje im je ministar Lorencin i predstavio. Generalno su zainteresirani za ulazak u hrvatski turistički sektor, stvaranjem novih kapaciteta  ili preuzimanjem postojećih. „Stvaranjem dobrih i atraktivnih uvjeta za investitore Hrvatska postaje izuzetno traženo tržište. Samo stvaranjem novih ponuda i povećanjem smještajnih kapaciteta visoke kvalitete, možemo postati uistinu jedna od najkonkurentnijih destinacija. A vjerujem da ćemo sada kada smo postavili zdrave temelje za ulaganja i poslovanje to zaista i postići" istaknuo je tom prilikom ministar turizma Darko Lorencin.

Kao dio Wyndham Exchange & Rentals grupacije ističe se danska turistička agencija Novasol A/S, specijalizirana za privatni smještaj s tradicijom poslovanja od 1968. godine. Novasol A/S trenutno u svojoj ponudi broji više od 40.000 smještajnih jedinica diljem 28 europskih zemalja, a od 2005. godine prisutna je i u Hrvatskoj sa ponudom od 8.000 smještajnih jedinica. U 2015. godini agencija Novasol ostvarila je 3 milijuna noćenja te proslavila 10 godina poslovanja u Hrvatskoj.

Privatni i obiteljski smještaj koji čini u Hrvatskoj oko 50% smještajnih kapaciteta, a prema Strategiji razvoja turizma do 2020. godine, profesionalizacija, podizanje kvalitete te udruživanje obiteljskog smještaja, jedan su od ključnih faktora povećanja konkurentnosti ne samo obiteljskog smještaja, već i čitavog turističkog sektora u Hrvatskoj.

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku u prvih 9 mjeseci 2015. godine u privatnom smještaju je ostvareno 4 milijuna dolazaka turista, što je u odnosu na isto razdoblje prošle godine 15,5 posto više, te 26 milijuna i 300 tisuća noćenja, što je 12 posto više nego li u istom razdoblju prošle godine.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.