Biznis

80 000 novih gledatelja

Dnevnik HRT-a bilježi rast gledanosti

Dnevnik HRT-a bilježi rast gledanosti

U posljednjih godinu dana 80 000 novih gledatelja svakoga dana barem 15 minuta gleda Dnevnik HRT-a

Dnevnik Hrvatske radiotelevizije, koji se od 2. ožujka prošle godine emitira u 19 sati, značajno je poboljšao svoju gledanost te se učvrstio na drugome mjestu najgledanijih informativnih emisija u hrvatskome televizijskom eteru.

Trenutačno ga svakodnevno gleda gotovo 425 000 ljudi ili 24 % gledatelja pred malim ekranima (SHR), odnosno 10,5 % hrvatskih građana (AMR), a te su brojke nerijetko i veće. Dok je 2014. godine vrlo rijetko uspijevao ući među deset najgledanijih emisija, Dnevnik HRT-a je tijekom posljednjih mjeseci svakodnevno među pet odnosno deset najgledanijih emisija u Republici Hrvatskoj.

„Vjerujem da sve u što čovjek ulaže mnogo energije, truda i znanja, uz dobar tim, ne može ostati bez rezultata. Dnevnik HRT-a pokazuje zavidan trend rasta i sada smo se ponovno približili prvome mjestu. To nam je važno jer potvrđuje da smo vratili povjerenje gledatelja i da oni prepoznaju trud i napore koje ulažemo u to da im ponudimo što kvalitetniji sadržaj. Od početka s promjenama koje unosimo u Dnevnik HRT-a nastojimo ponajprije ustrajati na kvalitetnome sadržaju i smatram da rast gledanosti najbolje potvrđuje da uspijevamo donositi sadržaj i novinarstvo kakvo se očekuje od informativnog programa javnoga servisa. Nastavljamo ulagati u Dnevnik HRT-a i sigurna sam da ćemo s promjenama koje predstoje našu gledanost nastaviti povećavati", izjavila je rukovoditeljica Informativnoga medijskog servisa Hrvatske radiotelevizije Lamija Alečković.

U posljednjih godinu dana 80 000 novih gledatelja svakoga dana barem 15 minuta gleda Dnevnik HRT-a uz koji se zadržava sve duže.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.