Biznis

Analiza

Dnevnik HRT-a dvije subote u siječnju gledaniji od Dnevnika Nove TV

Dnevnik HRT-a dvije subote u siječnju gledaniji od Dnevnika Nove TV

Dnevnik HRT-a dvije subotu zaredom u siječnju bio je najgledanija informativna emisija na svim domaćim televizijama i sa 642.506, odnosno 584.234 gledatelja imao je veću gledanost od dotad nedostižnog Dnevnika Nove TV, najnoviji su podaci s HRT-a.

 

Prema podacima javne radiotelevizije Dnevnik HRT-a prikazan 10. siječnja imao je gledanost od 15,7 posto, onaj od subote 17. siječnja 14,3 posto, da bi gledanost u subotu 24. siječnja pala na 13,3 posto kada je Dnevnik HRT-a s 543.140 gledatelja bio druga najgledanija emisija.

U sjeni porasta gledanosti središnje informativne emisije, kako se saznaje, na HRT-u pripremaju novi, drugačiji Dnevnik koji bi trebao startati 16. veljače.

Prema neslužbenim najavama, Dnevnik nove koncepcije će počinjati u 19 sati, a ne kao svih ovih godina u 19.30 te će s blokom sporta i vremenske prognoze trajati sve do 20 sati.

Ravnatelj programa HRT-a Saša Runjić potvrdio je da se priprema novi, drugačiji Dnevnik, no dodao je i da je prerano za službenu najavu početka njegova emitiranja. Prema njegovim riječima 'HRT neće raditi bombastičan novi dnevnik', a zasad nisu predviđene promjene voditelja i scenografije.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.