Biznis

Stanje na burzi

Najviše se trgovalo dionicama HT-a, aktivne i dionice Zagrebačke banke

Najviše se trgovalo dionicama HT-a, aktivne i dionice Zagrebačke banke
PIXSELL

Nejasan trend trgovanja na Zagrebačkoj burzi se nastavio i u utorak. Indeksi su imali mješovite izvedbe, dok je likvidnost potonula na najnižu razinu još od srpnja

Indeks CROBEX ojačao je 0,2 posto na 1.970,48 bodova, dok je uži indeks CROBEX10 zabilježio blagi pad od 0,01 posto. Od sektorskih indeksa, najbolju izvedbu imao je indeks transportnog sektora, koji je ojačao 1,4 posto, dok je na strani gubitnika bio jedino indeks prehrambenog sektora, s padom vrijednosti od 0,03 posto.

Ukupan dionički promet iznosio je svega 2,5 milijuna kuna. Najviše se trgovalo dionicama Hrvatskog Telekoma, koje su na prometu od 568 tisuća kuna ojačale 0,6 posto na 173,11 kuna. Među aktivnijim izdanjima su se našle i dionice Zagrebačke banke, s prometom od 447 tisuća kuna te padom cijene od 0,6 posto. Slijedile su ih dionice Zvijezde, čija je vrijednost na prometu od 281 tisuću kuna uzletjela 3,7 posto, te su time pokupile titulu dobitnika dana.

Dobre cjenovne izvedbe među likvidnijim izdanjima imale su i dionice HUP Zagreba, koje su ojačale 2,7 posto, te dionice Medike i AD Plastika, čije su cijene porasle redom 1,9 posto i 1,4 posto.

Na strani gubitnika prvo ime je bila dionica Kraša s padom vrijednosti od 0,9 posto, a slijedile su je povlaštene dionice Adrisa, koje su oslabile 0,8 posto.


Reci što misliš!