Biznis

Odlukom ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića

Ministarstvo unutarnjih poslova prvo pokrenulo postupak registracije svojih zanimanja

Ministarstvo unutarnjih poslova prvo pokrenulo postupak registracije svojih zanimanja

Odlukom ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića, u lipnju 2016. godine, osnovana je radna skupina za izradu standarda policijskih zanimanja, koja je dobila zadaću da sukladno Zakonu o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru i Pravilniku o registru Hrvatskog kvalifikacijskog okvira, izradi standarde postojećih policijskih zanimanja policajac/policajka i kriminalist/kriminalistica.

Radna skupina je u primjerenom roku i u više nego dobroj suradnji sa stručnim službama Ministarstva rada i socijalne skrbi, okončala rad i definirala predmetne standarde.

O kvaliteti obavljenog posla najviše govori prijedlog nadležne stručne službe Ministarstva rada da standardi policijskih zanimanja, uz suglasnost ministra Orepića, budu prezentirani u Smjernicama za izradu standarda zanimanja Ministarstva rada i mirovinskog sustava, kao primjer dobre prakse.

Uz to što će standardi policijskih zanimanja biti na taj način prezentirani u spomenutim smjernicama, valja napomenuti da je Ministarstvo unutarnjih poslova prvo pokrenulo postupak registracije svojih zanimanja, pa postoji velika vjerojatnost da će policijska zanimanja biti i prva registrirana zanimanja u Republici Hrvatskoj sukladno novopropisanoj proceduri.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.