Događaji

Svečano prisegnulo 294 budućih policijskih službenika

Svečano prisegnulo 294 budućih policijskih službenika

Novih 294 policijskih službenika, među kojima i 49 budućih policajki u petak je svečano prisegnulo u središnjem prostoru Policijske akademije, da će štititi Ustavom utvrđeni pravni poredak, braniti teritorijalnu cjelovitost te čuvati sigurnost, imovinu, prava i dostojanstvo hrvatskih građana.

Polaznici su tijekom četrdesetdvotjednog programa stjecali praktične i teorijske kompetencije za samostalno obavljanje poslova temeljnog policijskog službenika, a sudjelovali su i u raznim humanitarnim akcijama, kulturnim i sportskim manifestacijama.

Promoviranim policijskim službenicima čestitao je između ostalog i zamjenik ministra unutarnjih poslova Davor Blažević koji je naglasio da je na tom mjestu u kolovozu 1990. bila postrojena prva generacija hrvatskih policajaca koja je dala nemjerljiv doprinos obrani Hrvatske u Domovinskom ratu. Podsjetio je da je u ratu život izgubilo 759 hrvatskih policajaca.

Najuspješnijim polaznicima zamjenik ministra i glavni ravnatelj policije uručili su prigodna priznanja, a u ime promoviranih policijskih službenica i službenika zahvalio je Bruno Tomić, dok je fotograf Šime Strikoman snimio je još jednu od svojih milenijskih fotografija na kojoj su mladi policajaci postrojeni u obliku policijskog grba.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.