Biznis

Taxi Cammeo u Splitu

Cammeo u Splitu na udaru inspekcije, posla imaju preko glave - u 30 sati 7.900 poziva!

Cammeo u Splitu na udaru inspekcije, posla imaju preko glave - u 30 sati 7.900 poziva!

Cammeo u Splitu zaista ima teške porođajne muke. Nakon što su ih jučer, prvog dana rada, na par sat blokirali taksisti, navratili su i inspektori cestovnog prometa kako bi prekontrolirali ispunjavaju li zakonske uvjete za obavljanje prijevoza.

 

Pomoćnik ministra prometa Mario Madunić kaže da je utvrđen čitav niz manjkavosti, od vozača koji nemaju ispite za taksi vozače pa do vozila koja nemaju taksimetre, ni dozvole za obavljanje taksi prijevoza, što je u suprotnosti s nekoliko zakonskih odredaba.

Cammeo se poziva na članak 60. Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, no Madunić ističe da im nedostaje suglasnost lokalne samouprave, odnosno, Grada Splita. Podsjetio je na jučerašnju izjavu gradonačelnika Baldasara koji je stao uz splitske taksiste tijekom blokade Cammea.

Cammeo nije taksi

Petar Dragić, voditelj projekta Cammeo partner, kaže da su prema inspektorima maksimalno kooperativni i da su utvrđene nepravilnosti zapravo stvar interpretacije.

"Ne bježimo od odgovornosti, naše poslovanje je maksimalno transparentno. Mi nismo taksi, Cammeo je zaštićeni brand i posluje po članku 60. koji definira poseban prijevoz, odnosno, najam vozila s vozačem. Navikli smo na inspekcije, vidjet ćemo kako će ići dalje. Što se tiče suglasnosti grada, nijedna lokalna samouprava nije definirala taj članak pa tako ni Split. Uber radi bez problema, zašto jedna hrvatska tvrtka ne bi to mogla također", kaže Dragić.

I splitski taksisti se vozili u Cammeu

U Cammeu su izuzetno zadovoljni početkom poslovanja u Splitu.

"Za sam posao inače ne brinemo. Start Cammea u Splitu je izvanredan, ljudi su pozitivni, hvale nas, pokazuju palac gore kada vide Cammeo, bitno nam je što oni misle. U prvih 30 sati imali smo 7.900 poziva. Neprilika sa taksistima nismo imali. Štoviše, neki su se sjeli u naša vozila i napravili par tura da vide kako to izgleda", kaže Dragić.

Cammeo do ponedjeljka po Splitu vozi sasvim besplatno, a naplata starta početkom idućeg tjedna. Očekuju se povoljnije cijene i kvalitetnija usluga od one koje daju splitski taksisti.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.