backup

ABA liga, uživo: Zadar - Partizan

4. četvrtina

KK Zadar - KK Partizan Dvorana Krešimir Ćosić, 7.000 gledatelja Rezultat: 111-84

U dvorani Krešimir Ćosić pred 7 tisuća bučnih navijača u tijeku je utakmica 10. kola regionalne ABA lige između košarkaša Zadra i beogradskog Partizana.

Košarkaši Zadra otputovali su u Crnu Goru svjesni da će morati odigrati puno bolje nego što je to bio slučaj u prethodnih par utakmica, ne bi li im se pružila šansa da iznenade domaću momčad Mornara. 

Onako kako je vjerujemo bilo i zamišljeno, na terenu se već od prve četvrtine i ostvarilo, jer je momčad Ante Matulovića odigrala možda i najprecizniju četvrtinu u dosadašnjem dijelu sezone, što joj je na isteku desete minute donijelo vodstvo od 11 koševa viška, 23-34.  Sjajan šut iz igre i velikih 17 poena Ivana Marinkovića sasvim sigurno da je neugodno iznenadilo domaću momčad.

Zadarska dominacija nastavljena je i u drugoj četvrtini, međutim vidljivo je ritam zadarske momčadi počeo sve više opadati, kako se bližio kraj prvog poluvremena. Marinković je veći dio četvrtine prosjedio na klupi, Vladović neoprezno ušao u probleme zbog tri faula što je omogućilo domaćoj momčadi da se do velikog odmora približi na samo minus 8, 45-53. 

Zadar bio puno bolja momčad u prvom poluvremenu i dojma smo da je prednost već nakon prvih 20 minuta trebala biti puno veća. 77% šuta za dva poena (20/26), 19 poena Marinkovića i 13 Baraća, za odličan napadački učinak nakon prvih 20 minuta, ali nažalost i dalje loša obrana koja je primila 45 koševa. 

Domaćin je pokušao u trećoj četvrtini utakmice koševima Radunovića (10 poena) i većinom individualnim forsiranjima svojih Amerikanaca u momčadi dostići što prije prednost Zadra, međutim najbliže što su se uspjeli primaknuli bilo je u 26. minuti utakmice, 61-67.

Zadrane je do novog povećanja prednosti povukao večeras također odlični Boris Barać, koji je sa svojih 10 koševa u trećoj dionici najzaslužniji što je uoči posljednjih deset minuta igre prednost Zadra iznosila obećavajućih 11 koševa viška, 65-76.

Istu prednost (81-92) Zadar je skoro prosuo četiri minute prije kraja utakmice. Gosti su do tada na krilima raspucanog Jakova Vladovića, koji je u tim trenucima ubacio krucijalnih osam koševa na utakmici, bez većih problema kontrolirali rezultat. No Zadar kao Zadar, totalno je sebi zakomplicirao život i brojnim neshvatljivim glupostima na terenu vratio Mornar u život.

Samo dvije minute trebalo je Mornaru da se serijom 9-2 primakne se na četiri koša zaostatka, 90-94. Uzvratio je tricom Marko Jurica, Jones s druge strane zabio koš uslijed petog prekršaja Jakova Vladovića i realiziranim bacanjem vratio ponovo na - 4, (93-97).

Učitaj nove događaje ()

Učitaj prethodne događaje

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!