Zabava

Od soula do punka

Riječki indie bend My Buddy Moose oduševio sve u Providurovoj palači

Riječki indie bend My Buddy Moose oduševio sve u Providurovoj palači

Zadrani su ovog petka imali priliku uživati u nastupu spektakularnog riječkog indie benda. Na turneji povodom izlaska njihovog petog studijskog albuma Into the Grey, My Buddy Moose je zatresao Polivalentnu dvoranu u zadarskoj Providurovoj palači.

U dvosatnom večernjem koncertu, publika je uživala u eksplozivnim izvedbama pjesama koje pokrivaju čitav spektar žanrova. Rock'n'roll, soul, punk, country samo su neki od onih koje bend kombinira u svojim originalnim pjesmama. Benčićev vokal, koji varira od nježnog i melodičnog do snažnog i prodornog, oduševio je publiku svojom energijom.

Velike pohvale zaslužuju i gitarist Matko Botić koji se svirkom na mandolini savršeno ukomponirao s potresnim basom Ištvana Širole, kao i dinamičnim bubnjevima Jasmina Đečevića.

Publika je svaku pjesmu ispratila uzvicima i odjecima aplauza na koje je frontmen Benčić odgovarao zahvalama i pozivima na ples. O cjelokupnom iskustvu, bubnjar Đečević je rekao:

Bilo je predivno iskustvo, dvorana nas je posebno oduševila jer rijetko naletiš na nešto ovako uređeno. I nemamo često priliku svirati u palači, navikli smo na klasične klubove. Stvarno je bilo fantastično.

Bend je već od prije upoznat s koncertima u Zadru. Arsenal, Nigdjezemska, i naposljetku Providurova palača sad drže uspomene sjajnih izvedbi riječkih majstora.

Najveći izazov benda svakako je bio održati sastav tijekom godina. U dvadeset godina karijere i prijateljstva, morali su se suočiti s prirodnim životnim promjenama koje ljude često odvode u različitim smjerovima. No, petim albumom savršeno su obilježili godišnjicu i ne planiraju uskoro stati. Nema stajanja, samo sviramo, poručuju.

Ovaj koncert u okviru Urbofon Live programa dio je pilot projekta AJMO! Ureda za izvoz glazbe Hrvatska / We Move Music Croatia koji je nastao kao rezultat višemjesečne suradnje i planiranja Ureda za izvoz glazbe Hrvatska s Ministarstvom kulture i medija RH koje i financira natječaj. Cilj projekta je poticanje koncertne aktivnosti u manjim sredinama i podršku domaćim glazbenicima i organizatorima u njihovom radu.

Ujedno, nastavak je uspješne suradnje s riječkim promotorom Distune kroz njihov program Upadaj u kombi.

O Urbofon Live programu

Urbofon Live je cjelogodišnji koncertni program koji prati domaću nezavisnu glazbenu scenu zamišljen kao svojevrsni nastavak na radijsku emisiju Urbofon koja se od 2018. godine emitira na HR Radio Zadru. Ciljevi programa su razvoj i upoznavanje publike s recentnom hrvatskom nezavisnom glazbenom scenom, jačanje lokalne glazbene scene kroz povezivanje i umrežavanje s glazbenicima iz cijele Hrvatske, pozicioniranje Zadra na koncertnu kartu urbane glazbene scene u Hrvatskoj, razvoj kompetencija mladih u području kulturnih i kreativnih industrija kroz volonterski program i iskustveno učenje.

Program je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija, Hrvatskog društva skladatelja, pilot projekta AJMO!, Zadarske županije, Turističke zajednice Grada Zadra, a održava se u suradnji s Koncertnim uredom Zadar i uz podršku Varoške Pivovare, Papice i Centra nezavisne kulture Zadar.

'AJMO!' je pilot projekt, rezultat višemjesečne suradnje i planiranja Ureda za izvoz glazbe Hrvatska s Ministarstvom kulture i medija RH koje i financira natječaj. Cilj projekta je poticanje koncertne aktivnosti u manjim sredinama i podršku domaćim glazbenicima i organizatorima u njihovom radu.


Reci što misliš!