Zabava

64. splitski festival

Nezaboravne glazbene noći na Prokurativama: Sinoć spektakl TBF-a i Jazz Orkestra HRT-a, sutra Jubilej Tea Trumbića

Nezaboravne glazbene noći na Prokurativama: Sinoć spektakl TBF-a i Jazz Orkestra HRT-a, sutra Jubilej Tea Trumbića

Tijekom cijelog ovog tjedna, splitske Prokurative odzvanjaju raznolikim melodijama 64. Splitskog festivala, stvarajući živahnu i šaroliku glazbenu pozadinu.

Sinoćnja druga večer pružila je nezaboravan doživljaj s nastupom legendarnog splitskog TBF-a, koji je uz fantastični Jazz orkestar HRT-a stvorio magičnu fuziju hip-hopa i jazza. Publika je bila oduševljena i potpuno uronjena u jedinstvenu atmosferu.

Kultni splitski bend pred domaću je publiku izašao uz Jazz orkestar HRT-a, pod ravnanjem talentiranog Mirona Hausera, i izveo svoje najveće hitove na malo drugačiji način. Euforiju su izazvale pjesme "Smak svita" i "Moja mater te traži", dok su izvedbe pjesama "Genije" i "Malo san maka" rasplesale Prokurative. Saša Antić je pred davno rasprodanim Prokurativama zahvalio ekipi iz benda na dugogodišnjem radu, a publika ih je nagradila gromoglasnim pljeskom. Atmosfera je bila na vrhuncu, a svaka izvedba bila je nagrađena ovacijama i pljeskom.

Pred kraj fantastičnog koncerta, publika je zatražila još, a TBF i Jazz orkestar HRT-a su ih nagradili dodatnim izvedbama pjesama "Ništa mi neće ovi dan pokvarit", "Ye’n Dva" i "Lud sam za njom". Energija je bila zarazna, a zrak ispunjen ritmovima i melodijama koje su se stapale s laganim povjetarcem i zvjezdanim nebom, dodajući posebnu čar ovoj glazbenoj poslastici. Sinergija između TBF-a i Jazz orkestra HRT-a bila je nevjerojatna, spajajući hip-hop i jazz u jedinstveno glazbeno iskustvo koje je očaralo sve prisutne.

Dok se koncert približavao kraju, osjećala se zajednička radost i povezanost među prisutnima. Zvukovi instrumenata i vokala ispunili su prostor, stvarajući nezaboravnu večer koja će dugo ostati u sjećanju svih prisutnih. Bio je to savršen završetak druge večeri 64. Splitskog festivala, koji je još jednom potvrdio svoj status jedne od najvažnijih manifestacija u regiji.

No, glazbeni užici na Prokurativama se nastavljaju! Sutra, u subotu, 6. srpnja, s početkom u 21 sat, na istom mjestu održat će se veliki jubilejski koncert Tea Trumbića, jednog od najvećih skladatelja i drugog najnagrađivanijeg autora na Splitskom festivalu, odmah nakon legendarnog Zdenka Runjića. Proslava njegovog jubileja donosi izvođenje popularnih uspješnica koje su obilježile posljednja desetljeća dalmatinske glazbe: "Pusti me, majko", "Vrati se", "Zbogom, Dalmacijo", "Nostalgija", "Da mi se vratit", "Mila majko ide brod", "Cvita, Cvita, cvite moj", "Staro vino", "Cvrčak cvrči Ane", "Kome bi šumilo more moje sinje", "Ča će mi Copacabana", "Bacit ću mandolinu", "Ne tuguj, Dalmacijo", "Dalmacijo, ljubav si vječna", "Ča bi reka stari Dioklecijan" i "U jednoj maloj tihoj kavani".

Ova posebna večer obećava još jednu glazbenu čaroliju na Prokurativama, a vodit će je Petra Kraljev i Jagoda Kumrić, splitske glumice, “koje odlično funkcioniraju kad udari južina, ali i kad je lipo vrime - ka šta su i same” - reći će u dahu Stivi Vučković, prvi čovjek Splitskog festivala.

Ulaznice su još uvijek u prodaji i mogu se kupiti u sustavu Adriaticketa online i na svim prodajnim mjestima diljem Hrvatske. Ne propustite priliku biti dio ove glazbene čarolije na Prokurativama!


Reci što misliš!

  Vezane vijesti