Zabava

poslušajte

Klapa Cambi novom pjesmom želi potaknuti očeve da ne ispuštaju iz ruku ono što je najvrjednije

Klapa Cambi novom pjesmom želi potaknuti očeve da ne ispuštaju iz ruku ono što je najvrjednije
S. Jurić

Nagrađivana klapa iz Kaštel Kambelovca nastavlja suradnju s Matkom Šimcem i donosi pjesmu i spot "Sunce na rukama" koja će taknuti svačije srce, a posebno svakog oca

Klapa Cambi iz Kaštel Kambelovca predstavila je novu pjesmu pod nazivom "Sunce na rukama". Govori o ocu, pomorcu, koji preispituje svoj život i žali zbog nedovoljno provedenog vremena sa svojim djetetom, ali kako klapa kaže, s pjesmom će se sigurno poistovjetiti mnogi.

Pjesma "Sunce na rukama" tematizira balans između života i rada, propitujući vrijednost materijalnog bogatstva naspram vremena provedenog s obitelji kroz motiv oca pomorca. Na nekoj razini svi se možemo pronaći u ovoj pjesmi.

"Zato trebamo cijeniti svaki trenutak s proveden s obitelji, posebno djecom", poručili su članovi klape.

Matko Šimac, priznati autor, nakon pjesama "Kriva karta", "Popucale rebatine", "Gradovi uz more" i mnogih drugih, raduje se nastavku suradnje s klapom Cambi. "Premda je korištena metafora pomorca, sasvim je jasno da smo to svi mi očevi koji trčimo osigurati djeci neku financijsku sigurnost, a nepovratno gubimo vrijeme provedeno s njima", objašnjava Šimac. 

"I mi glazbenici imamo u sebi dio ove priče, i zato smo izabrali ovu krasnu pjesmu. I mi smo odsutni, često u vrijeme ljeta i blagdana, kada je koncertna aktivnost najintenzivnija. Žrtva je to koju razumijemo i dijelimo", poručio je Mislav Biočina u ime klape.

Te emocije savršeno je zaokružio i spot u režiji Slavena Jurića. "Pokušao sam spotom dočarati stihove u doslovnom smislu kako bih dobio tu potrebnu emociju. Cilj mi je bio da se netko gledajući i zapita vrijede li ti novci zarađeni daleko od obitelji svih propuštenih zagrljaja i osmijeha. Kad već bude kasno, svi mi poželimo vratiti vrijeme unatrag, ali tad je to nemoguće", rekao je Slaven.

Ova pjesma je svojevrstan poziv. "Tate, probudimo se, ne ispuštajmo iz ruku ono najvrjednije", poručio je za kraj Šimac.


Reci što misliš!