Sport

nogomet

Srbi iz Hrvatske zauzeli osmo mjesto na Europeadi

Srbi iz Hrvatske zauzeli osmo mjesto na Europeadi
Jurica Galoić/SRDS

U razigravanju za plasman od 5. do 8. mjesta nogometna reprezentacija Srba u Hrvatskoj izgubila je od Nijemaca iz Poljske te Slovaka iz Mađarske

Nogometna reprezentacija Srba u Hrvatskoj zauzela je osmo mjesto na Europeadi 2024, Europskom nogometnom prvenstvu autohtonih nacionalnih manjina koje se igra u Njemačkoj i Danskoj.

U razigravanju za plasman od 5. do 8. mjesta Srbi iz Hrvatske su u prvoj utakmici sa 2:0 izgubili od Nijemaca iz Poljske, dok ih je u drugoj utakmici, koja je završila 1:1, nakon izvođenja udaraca sa 11 metara sa 4:3 pobijedila momčad Slovaka iz Mađarske.

Jedini strijelac na utakmici protiv Slovaka je za Srbe bio Mihailo Zekić, dok su s bijele točke pogodili Mihailo Zekić, Dejan Vajić i Stefan Bingulac, a jedan udarac suparnika obranio je treći golman reprezentacije Bojan Trbojević.

Izbornik reprezentacije Srba u Hrvatskoj Nikola Nikica Gagulić bio je vidno razočaran raspletom Europeade 2024 za svoju momčad.

„Nemam što zamjeriti igračima, borili su se koliko su mogli. Danas smo u prvoj utakmici, koja nam je bila jako bitna za plaman, igrali bez igrača koji su jučer dobili crvene kartone. Bez njih dvojice i one ranije ozlijeđene jedva smo izgurali ove utakmice doigravanja. Kad smo jučer izgubili onu više nego važnu utakmicu u kojoj smo lovili željeno polufinale, ekipa je bila emotivno i u svakom drugom pogledu ispražnjena, pa sam i očekivao da će se ovako nešto dogoditi. Pokušao sam podići ekipu i objasniti igračima da je i ova faza natjecanja vrlo važna, no jučer su se uistinu svi jako potrošili. Postigli smo na kraju rezultat koji me osobno ne zadovoljavan, no takav je nogomet“, zaključuje Gagulić.

Ni Mihailo Zekić nije mogao ništa zamjeriti svojim suigračima.

„Nismo imali sreće. Svatko je dao maksimum svojih mogućnosti, ali fizički i psihički smo se jako istrošili u četvrtfinalu. Mogli smo proći u polufinale, no stjecajem okolnosti na koje nismo mogli utjecati rezultat je bio takav kakav je. Na isti smo način pristupili i razigravanju za plasman, no nismo uspjeli“, kaže Zekić.

Reprezentacija Srba u Hrvatskoj je, podsjetimo, u skupini pobijedila bugarske Pomake (24:0) i Slovake iz Mađarske (2:1), da bi u četvrtfinalu izgubila 2:1 od reprezentacije Danaca iz Njemačke.


Reci što misliš!