Zabava

glazbeni doživljaj

Tihomir Pop Asanović, Osmi putnik i Charlie & Bell Blues Experience oduševili na otvaranju 64. Splitskog Festivala

Tihomir Pop Asanović, Osmi putnik i Charlie & Bell Blues Experience oduševili na otvaranju 64. Splitskog Festivala
M. prgomet

Vrhunskim nastupima sjajnih glazbenika na Split Blues Festivalu sinoć je je na splitskim Prokurativama započeo četverodnevni program 64. Splitskog festivala. Uvodna je večer rastegnula pojam bluesa do rubova svih njegovih inačica i verzija, priuštivši publici večer za pamćenje.

Kruna ove nezaboravne noći bio je nastup najznačajnijeg klavijaturista ovih prostora, Tihomira Popa Asanovića. Ovaj virtuoz, poznat po svom radu u bendovima Time, September te kroz projekte poput "Dnevnik jedne ljubavi" Josipe Lisac i "Majko zemljo", oduševio je publiku svojim spektakularnim novim materijalom izvedenim sa svojim fenomenalnim bendom. Kada se spomenu Hammond B3 i Leslie, prva asocijacija je upravo Tihomir Pop Asanović, a sinoćnja izvedba bila je dokaz njegove bezvremenske umjetnosti i talenta. Njegov jedinstveni zvuk ispunio je Prokurative, noseći publiku na čarobno putovanje kroz melodije i ritmove koje samo on može stvoriti.

Prije Asanovića, publiku je zagrijao legendarni splitski bend Osmi putnik. Njihova hard/heavy primjena žanra unijela je dozu žestine u večer, prodrmavši Prokurative do temelja. Energične su im izvedbe dodatno uzburkale atmosferu i oduševile sve prisutne. Kao uvodni izvođač večeri, nastupili su Charlie & Bell Blues Experience, bend koji je Hrvatsku predstavljao na svjetskom natjecanju u Memphisu i na europskom natjecanju u Bragi. Njihov nastup sinoć bio je vrhunac sofisticiranosti i strasti prema bluesu, dok su svojom virtuoznošću i energijom osvojili srca prisutnih.

Cijela večer bila je prožeta emocijama, a Prokurative su odjekivale zvucima koji su dotakli dušu svakog posjetitelja. Publika je uživala u svakom trenutku, od prvih taktova uvodnog izvođača do posljednjih nota Tihomira Popa Asanovića. Split Blues Festival sinoć je još jednom dokazao zašto je jedan od najvažnijih događaja u glazbenom kalendaru, pruživši ne samo glazbeni spektakl, već i emocionalno iskustvo koje će se dugo pamtiti.

Sinoćnja večer na Prokurativama bila je prava glazbena poslastica, koja je pokazala sav sjaj i raznolikost bluesa. Blues Festival otvorio je 64. Splitski festival na najveličanstveniji mogući način, ostavljajući sve prisutne u iščekivanju nadolazećih glazbenih čarolija koje će uslijediti u narednim večerima.

Može se kazati kako je sinoćni događaj bio savršeno zagrijavanje za ono što slijedi u četvrtak, 4. srpnja, kada će na istom mjestu na rasprodanim Prokurativama nastupiti TBF u pratnji Jazz orkestra HRT-a. Vikend će donijeti posebnu proslavu jubileja Tea Trumbića, jednog od najvećih skladatelja i drugog najnagrađivanijeg autora na Splitskom festivalu, odmah nakon legendarnog Zdenka Runjića. Završna, natjecateljska večer Splitskog festivala održat će se u nedjelju, 7. srpnja. Ulaznice su još uvijek u prodaji i mogu se kupiti u sustavu Adriaticketa online i na svim prodajnim mjestima diljem Hrvatske.

 


Reci što misliš!