Zabava

Punat, otok Krk // 26. – 30. lipnja, 2024.

Krk je i danas epicentar glazbe: na Velvet festival stižu Svemirko, Parbleu, Ki Klop i Hunee

Krk je i danas epicentar glazbe: na Velvet festival stižu Svemirko, Parbleu, Ki Klop i Hunee
Marko Lopac

Završio je drugi dan osmog izdanja Velvet festivala! Fuzija glazbe i umjetnosti na puntarskoj plaži Medane eksplodirala je u slavlju i ljubavi na četiri stagea.

Prvi je centralni dan festivalom prošlo četiri tisuće posjetitelja, a subotu na Velvetu predvode i zakucavaju Hunee, Svemirko, Parbleu, Ki Klop i Legalize Lambada.

Svemirko – „Slučajna cesta“

Posjetitelji Velvet festivala ovog vikenda preko dana uživaju na najljepšim mediteranskim plažama, dok su večeri rezervirane za ples uz miris mora i najkvalitetnija glazbena imena. Program na Main Stageu u petak je žestoko otvorio mladi zagrebački bend D., nakon čega je Nejc Pipp svojom fuzijom R&B-a i jazza na plažu Medane donio chill vibru. Svojim je sanjivim melodijama publiku oduševila i osječka čuvarkuća te prisutne počastila novim materijalom, a cijeli se festival njihao u ritmu  Repera Iz Sobe. Mediteranski se state of mind nastavio čitavom večeri, a sve je kulminiralo izvanrednim nastupom benda Stella & The Longos koji je stigao iz pariškog undergrounda te publici donio egzotične ritmove zouka i boogijea koji nikoga nisu ostavljali mirnim i ravnodušnim, a u izvedbi im se jedne pjesme, na oduševljenje svih prisutnih, pridružio i dreamcastmoe. Plesni je podij čitavo vrijeme bio krcat rasplesanim tijelima. Publiku je raspametio Tommiboy svojom selekcijom najvećih italo disco hitova i setom koji je bio hommage velikom Pinu D'Angiju.

Ki Klop – „Duh u ormaru“

Uz Main Stage, i Love Forever pozornicu na čijem se flooru čitavu večer i noć plesalo uz washingtonskog DJ-a dreamcastmoe, Dulash Der DJ, Milos Kaiser, Bibi Seck i Nikolu Vemića, sinoć je otvoren i Tunel. Glazbenu su magiju u intimnom prostoru Tunel stagea podijelili Sergej Krstić, Jymenik, DJ Turbo Maximus, SunnySun, Zolium i SZCH, a posjetitelji su do posljednjeg trenutka uživali u glazbenom jedinstvu i zajedništvu.

Parbleu – „Père-du-perdu (feat. Arp Frique)“

Najljepše se festivalske i ljetne uspomene nastavljaju stvarati i večeras uz najveće regionalne bendove alternativne scene. Treći će dan na glavnoj festivalskoj pozornici početi bedroom pop „Tužnim pesmama u slatko kiselom sosu“ beogradskog Mitskog bića. U emotivnom će tonu nastaviti i izdanak Hali Gali kolektiva, uigrani bend Sitzpinker. Glavna će točka večeri biti regionalna senzacija, obožavani Svemirko, koji će svojim hitovima kao što su „Zauvijek zen“, „Dizajnerica Laura“ i „Žena od vanilije“ Velvet odvesti na novu razinu i baciti u trans.  Plesni će se podij nakon Svemirka nastaviti topiti dok iz razglasa bude curio „Otopljeni disko“, iznimno hvaljeni album nove zagrebačke atrakcije, benda Ki Klop.

Krk je i danas epicentar glazbe: na Velvet festival stižu Svemirko, Parbleu, Ki Klop i Hunee Krk je i danas epicentar glazbe: na Velvet festival stižu Svemirko, Parbleu, Ki Klop i Hunee

Na najromantičnijem prostoru festivala, Love Forever pozornici, zvučne će delikatese i beskrajne ritmove do ranog jutra servirati Hunee, Legalize Lambada, Adriatic Social Club, Aleksandra Marr i Marko Friedl.  

Festival će početi danas u 15 sati na Beach Stageu uz Little Lu i Anu Simonović. Dance će se nastaviti jako u Tunelu, a beatove će donijeti Phillie P, Bianca Intensa, Rouzi, Glorex b2b Pholia i Disconsole.

Detaljna satnica festivala nalazi se ovdje.

Ulaznice

U prodaji su dostupne festivalske ulaznicu potrebno izdvojiti 59 eura. U ponudi su i jednodnevne ulaznice po cijeni od 30 eura, a mogu se kupiti online putem platforme CoreEvent ili na ulazu u festival.

Velvet festival mladim otočanima i otočankama od 18 do 27 godina nudi posebnu akciju. Dostupne su ulaznice po čak 70% jeftinijoj cijeni za jedinstveno festivalsko iskustvo! Otočani i otočanke festivalsku ulaznicu mogu kupiti po cijeni od 24 eura, a ulaz na festival bit će moguć uz predočenje osobne iskaznice i dokaza o prebivalištu na otoku Krku. Ulaznice su dostupne u sustavu CoreEvent.

 


Reci što misliš!