Crna Kronika

#192

Na Krku poginuo vozač automobila, kraj Krapine motociklist

Na Krku poginuo vozač automobila, kraj Krapine motociklist
Ilustracija/Davor Puklavec/Pixsell

U sudaru dvaju vozila u subotu navečer kod Krka je poginula jedna osoba, javila je Policijska uprava primorsko-goranska.

Kako je izvijestila policija, sudar se dogodio oko 4,40 sati kod karting staze u blizini grada Krka. Doznaje se da je poginuo vozač automobila riječkih registracijskih oznaka, koji se sudario s automobilom njemačkih oznaka. Po neslužbenim informacijama, u nesreći je ozlijeđeno šest osoba. Okolnosti nesreće se još utvrđuju. Za vrijeme trajanja očevida promet cestom Malinska-Krk bio je zatvoren, te se odvijao zaobilaznim prometnicama.

Motociklist je smrtno stradao u Krapini Selu kada je uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad motociklom prilikom čega je kotačima zahvatio površinu izvan kolnika te sletio izvan ruba kolnika u odvodni kanal i udario u betonski propusni most, priopćila je PU krapinsko-zagorska.

Nesreća se dogodila u subotu  oko 18.30 sati u Krapini Selu: Motociklistu (40) je na mjestu nesreće pružena hitna medicinska pomoć, zatim je prevezen u Opću bolnicu Zabok gdje je i preminuo. Motociklist je u subotu teško ozlijeđen oko 15,50 sati i u Donjoj Konjščini. Do prometne nesreće došlo jer se 58-godišnji hrvatski državljanin upravljajući motociklom bez zaštitne kacige nije kretao na dovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika već je sletio van ruba kolnika i izgubio nadzor nad motociklom. Zatim se ponovo vratio na kolnik te je tom prilikom došlo do pada motocikliste i motocikla na kolnik. Vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Opću bolnicu Zabok gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozlijede te je zadržan na daljnjem liječenju. 


Reci što misliš!