Zabava

domaćice

HR Top 40: Baby Lasagna i dalje na vrhu, Ivan Zak ima najviši novi ulaz

HR Top 40: Baby Lasagna i dalje na vrhu, Ivan Zak ima najviši novi ulaz

HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj!


Singl Rim tim tagi dim (Baby Lasagna, Universal Music Hrvatska) je ostao na vodećoj poziciji liste HR Top 40, ostvarivši svoj treći broj jedan (poslije 11. ožujka i 15. travnja).

Balada Ne mogu ti reći (Oliver Dragojević, Aquarius Records) ostala je na drugoj poziciji, dok treće mjesto drži pjesma Sve da ima neki način (Silente, LAA). Snimka Tajne naše (Croatia Records) u izvedbi Ivana Zaka je debitirala na broju četiri, a Top 5 zaključuje singl Slatke suze gorka ljubav (Vatra, Dallas Records).

HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 8. do 14. travnja 2024. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.
 
Baby Lasagna je ostao na vrhu

Ovim rezultatom, hrvatska eurovizijska uzdanica Rim tim tagi dim ušla je u krug od tri izdanja s tri ili više tjedana na broju jedan liste najemitiranijih domaćih snimki u 2024. godini. Osim singla Rim tim tagi dim, minimalno tri tjedna su ostvarile pjesme Ne mogu ti reći (tri tjedna) i Slatke suze gorka ljubav (sedam tjedana).

Isto tako, Baby Lasagna je postao jedan od tri hrvatska eurovizijska predstavnika čija je pjesma za najveće svjetsko glazbeno natjecanje boravila barem tri tjedna na vodećoj poziciji. Uz njega, tri ili više tjedana na prvom mjestu ostvarili su Albina (Tick-Tock, Universal Music Hrvatska, sedam tjedana, 2021.) i Let 3 (Mama ŠČ!, Dallas Records, sedam tjedana, 2023.).
 
Ivan Zak ima najviši novi ulaz

Ovoga tjedna lista bilježi osam promjena, od čega je pet noviteta.

Najviši novi ulaz je ostvario Ivan Zak sa singlom Tajne naše (Croatia Records, broj 4). Time je postao prvi izvođač nakon šest tjedana koji je kao novitet debitirao među pet najemitiranijih (Martin – Maštarija, Universal Music Hrvatska, 11. ožujka).

Istodobno, ovo je prvi ulaz za Ivana Zaka nakon šest mjeseci i snimke Goriš mi u venama (Croatia Records). I tada je dospio među najemitiranije kao najviši novi ulaz (16. listopada, broj 6).

Osim u radijskom eteru, singl Tajne naše ostvaruje dobre rezultate na platformi YouTube, gdje je službeni spot pregledan više od 1,1 milijun puta.

"Veliko mi je zadovoljstvo što je moja nova pjesma 'Tajne naše' u tako kratkom vremenu osvojila srca slušatelja i kao najviši ulaz zasjela na službenu top listu HR Top 40. Od srca hvala svim glazbenim urednicima i radio postajama koje su to omogućile i pjesmu emitirale u tolikom broju", riječi su Ivana Zaka, "uz više od milijun pregleda spota na YouTube-u, to je još jedna potvrda da su 'Tajne naše' pogodile ukus publike. Veseli me što ću ih uskoro imati priliku izvoditi na mojim brojnim koncertima u zemlji i inozemstvu."
 
Danijela Martinović ima dvije snimke među 40

Danijela Martinović je ušla na listu s novom baladom Žena (7events, broj 12). Ovo je prvi novi ulaz za Danijelu Martinović nakon gotovo šest mjeseci i suradnje s Markom Škugorom Ono nešto (Zvuci Mediterana).

Kako se snimka Ono nešto još uvijek nalazi u rezultatima mjerenja emitiranja, Danijela Martinović se našla u društvu šest izvođača s dvije snimke na listi. Ostalih petero su Tony Cetinski, ToMa, Marko Škugor, Miach & Grše.

Kao i u slučaju snimke Tajne naše, i singl Žena ostvaruje dobre rezultate i u radijskom eteru i na YouTubeu, gdje je preslušana više od 1,2 milijuna puta.
 
Luka Nižetić nam je svima zaželio "dobar tek!"

Povratak u rezultate mjerenja emitiranja ostvario je Luka Nižetić s novom pjesmom Manistra na pome (Dallas Records, broj 19).

Riječ je o njegovoj prvoj pjesmi poslije pet mjeseci i singla Različito isti (Dallas Records). Snimke Manistra na pome i Različito isti su ujedno prve pjesme nakon što je 2022. objavio album Ludilo brale.

"Drago mi je da se moj novi singl 'Manistra na pome' nakon tjedan dana emitiranja našao među Top 40. Još je veća radost zbog činjenice da je ovo moja autorska pjesma nakon dugo dugo vremena što mi samo daje podstrek i želju za daljnjim autorskim radom. Hvala svim radijskim urednicima i svima želim dobar tek!", izjavio je Luka Nižetić.
 
Debi na listi ostvario je dance pjevač iz devedesetih Ilan Kabiljo. U pitanju je singl Jet set djevojka (Croatia Records), koja je debitirala na broju 24 i označava njegov povratak glazbenoj sceni poslije više desetljeća.

Ideja za objavu pjesme došla je nakon koncerta Megadance Party, održanog u dvorani Arena Zagreb.

"'Jet set djevojka' je zapravo jedna moja stara pjesma još iz srednjoškolskih dana. Sad mi se čini da je čekala ovo vrijeme i pravog producenta, a to je Boris Đurđević. Ona je baš nastavak mjesta na kojem sam očito privremeno stao", objasnio je Ilan Kabiljo, poručivši kako priprema još singlova.

Na HR Top 40 debitirala je i Grupa 777 i to sa snimkom Nema signala (Croatia Records, broj 27). Radi se o jednoj od natjecateljskih pjesama ovogodišnjeg Zagrebačkog festivala, što ju čini devetim naslovom s ovogodišnjeg izdanja među najemitiranijima. Među tih devet singlova nalazi se i pobjednička pjesma Voljet ćeš opet (ToMa, Dallas Records) na 25. mjestu.

Kao i u slučaju singla Jet set djevojka Ilana Kabilja, pjesma Nema signala predstavlja povratak Grupe 777 na glazbenu scenu Hrvatske.

Ukupno deveti puta balada Nemoj (Nina Badrić & Petar Grašo, Tonika/Aquarius Records, broj 36) ima titulu najizdržljivijeg singla, ušavši u 42. tjedan mjerenja emitiranja. Pjesma Sad kad znaš (Parni valjak & Igor Drvenkar, Croatia Records) ima najveći skok ovoga tjedna – s broja 34 na broj 29. To je pomak od pet mjesta, što je najmanji skok u ovoj godini.
 
Prema podacima slušanosti po regijama, singl Rim tim tagi dim (Baby Lasagna, Universal Music Hrvatska) predvodi svih šest regija – Dalmacija, Grad Zagreb, Istra i Primorje, Slavonija, Središnja Hrvatska i Zagorje.

Pjesme s liste možete poslušati putem poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple Music, Deezer i Spotify.
 


Reci što misliš!