Zabava

lijep "hobi"

Alen Islamović u slobodno vrijeme uzgaja plantaže lješnjaka

Alen Islamović u slobodno vrijeme uzgaja plantaže lješnjaka

Bivši član “Bijelog dugmeta”, pjevač Alen Islamović, ima uspješnu solo karijeru već dugi niz godina, a za Kurir se prisjetio i kako je otkrio svoj glazbeni talent.

"Kada sam završavao osmi razred, svi smo igrali nogomet, tko nije znao igrati nogomet, taj je bio glup muškarac. Primjećivao sam da djevojčice nikada ne stoje pored igrališta pa mi je bilo čudno.

Šetajući kroz park u centru grada, vidio sam dječake kako sviraju gitaru, a hrpa curica oko njih", rekao je Alen.

Zatim je dodao:

"Došao sam do neke gitare, brat mi je pokazao dva akorda, dan i noć sam mlatio ta dva akorda da se pripremim za ekskurziju. Naučio sam dvije pjesme, a krv mi je išla iz prstiju koliko sam stiskao žice. U autobusu su se samo te dvije pjesme čule, sve djevojčice su bile oko mene i poslije sam rekao sebi da trebam odustati od nogometa i držati se glazbe."

Ističe kako je uvijek ljubazan kada ga ljudi na ulici prepoznaju, a u slobodno vrijeme radi nešto potpuno neočekivano - uzgaja plantaže lješnjaka. Alenova obitelj je u Zagrebu, gdje vrijeme provodi s kćerima i unucima, a u Bihaću se bavi spomenutom poljoprivredom.

Alen je kroz karijeru imao veliku podršku supruge Marijane, naročito na početku slave “Bijelog dugmeta”.

"S njom sam od njene 16. godine, znala je kakav mi je posao i kada su djeca ostajala s njom, znala je da je to bio njen zadatak. Kada sam bio na turnejama po šest, sedam mjeseci s 'Bijelim dugmetom', shvaćala je i to, znala je da volim glazbu. Kada sam bio slobodan onda sam bio stalno s njima, putovali smo, imao sam vremena i za njih", rekao je Alen.


Reci što misliš!