Zabava

Nikad moćniji, glasniji i nabrijaniji

Kawasaki 3P razvalio je rasprodanu Tvornicu kulture

Kawasaki 3P razvalio je rasprodanu Tvornicu kulture
Igor Cecelja

Kawasaki 3P razvalio je rasprodanu Tvornicu kulture! Povratak Kawasakija bila je najveća domaća glazbena vijest ovog proljeća, a o njihovom će se koncertu pričati još ''Dugo, dugo, dugo''.

Svirka je rasprodana u samo nekoliko dana, pa je spektaklo svjedočilo oko 1800 najsretnijih i najvjernijih fanova. Srećom, Kawasaki se vratio da ostane, a sudeći prema sinoćnjoj formi i reakciji publike – bio je to ekspresan povratak među najveće regionalne bendove!

Jedan od najvažnijih hrvatskih rock bendova napokon se vratio na scenu i usrećio tisuće fanova.

Nikad moćniji, glasniji i nabrijaniji, Kawasaki je koncertom na omiljenoj zagrebačkoj pozornici samljeo sve pred sobom. Ska punk rock miljenici koncert su otvorili s ''Ribom'', a atmosfera se zahuktavala od samog početka. Setlista se sastojala od 26 pjesama sa svim neizostavnim hitovima iz njihove ikonične diskografije. Na bombastičnom su se popisu našle i ''Indijanac'', ''Mupov-ska'', ''Lovac'', ''Zec'', ''Feget'', ''Ni da ni ne'', ''Kak si'', ''Kaj kaj kaj'', ''Sjekirom u glavu'' te ''Mate Parlov'', a prvi je dio koncerta zatvoren legendarnom ''Puta madre''. Publika je, naravno, htjela još, a bis je uključivao nevjerojatne izvedbe pjesama ''Anđelko'', ''Ringišpil'' i ''Snifa san glu''. Trijumf Kawasaki 3P-a zakucan je neponovljivom ''Malo vas je''.

Neprestano skakanje, moshpiti, deranje, sparina, znoj i proliveno pivo bile su samo neke od nuspojava ovog glazbenog delirija.

Stihovi Kawasaki 3P-a napokon su se ponovno orili koncertnim prostorom, a u petak su ih sva prisutna grla pjevala uglas. Nikad čvršći i uigraniji, bend je ostavio srce na pozornici, a krcata im je Tvornica pružila najljepšu moguću dobrodošlicu. 

Nakon eksplozivnog i više nego uspješnog povratka na scenu, Kawasaki 3P nastavlja svirati. Bend je najavio svoje sljedeće koncerte – prva je postaja Pogon kulture u Rijeci, gdje će stići u petak, 3. svibnja.

Zatim se vraćaju po repete, za sve one koji nisu stigli uloviti svoju ulaznicu za Tvornicu, i to na veliku pozornicu Zagreb Beer Festa koji će se održati od 23. do 26. svibnja u Parku dr. Franje Tuđmana. 

 


Reci što misliš!