Zabava

velika britanija

Princ William je možda budući kralj, ali princ Harry je dobio veće nasljedstvo

Princ William je možda budući kralj, ali princ Harry je dobio veće nasljedstvo
www.profimedia.hr

Kraljevska obitelj prisjetila se 22. godišnjicu smrti kraljice majke, Elizabete Bowes-Lyon, supruge kralja Đure VI. i majke kraljice Elizabete II. Bila je vrlo bliska sa svojim unucima i praunucima i razmišljala je o njihovoj financijskoj budućnosti puno prije nego što je umrla.

Kraljica majka veliki je iznos svog novca stavila u zakladu za sve svoje praunuke. Međutim, princ Harry je od nje dobio više od svog brata Williama, i to iz važnog razloga. Kad je umrla u 101. godini, braća su imala 13 milijuna funti za podijeliti, ali Harry je dobio više. Razlog ove razlike u raspodjeli nasljedstva je način na koji novac funkcionira u kraljevskoj obitelji i može se pripisati razlikama u budućim financijskim perspektivama prinčeva.

Kad je kraljica umrla i princ Charles postao kralj, William je postao novi princ od Walesa. To znači da je dobio vojvodstvo Cornwall, privatno imanje koje plaća za javne, dobrotvorne i privatne aktivnosti prijestolonasljednika.

Harry nije dobio ništa od toga. Novac, zajedno s onim kojeg je naslijedio od svoje majke, princeze Diane, pomogao mu je započeti novi život u SAD-u s Meghan Markle nakon što su napustili kraljevsku obitelj 2020. Par je sada navodno puno sretniji, žive život iz snova s dvoje djece.

Diana je svojim sinovima ostavila gotovo 13 milijuna funti što je smanjeno na 8.502.330 funti nakon poreza na nasljedstvo. Međutim, mudre investicije, koje su nadzirali kraljevski savjetnici, dovele su do toga da je taj iznos tijekom godina narastao na više od 20 milijuna funti. I prinčevi Harry i William dobili su pristup tim sredstvima kada su navršili 20 godina.

Nakon smrti kraljice majke Buckinghamska palača otkrila je neke detalje o njezinoj oporuci nakon što je sudski pokušali zadržati u tajnosti. Njezino imanje procijenjeno je na između 50 i 70 milijuna funti u to vrijeme, a naslijedila ga je na njezina kći kraljica.

Mnogi predmeti iz kraljičine privatne zbirke umjetnina završili su u kraljevskoj zbirci i izloženi u Buckinghamskoj palači, prenosi Mirror.


Reci što misliš!