Zabava

13. travnja

Alen Vitasović uz Šajetu u Boogaloou slavi 30 godina karijere

Alen Vitasović uz Šajetu u Boogaloou slavi 30 godina karijere
Srecko Niketic/PIXSELL

Jedan od lider Ča-vala, istarski kantautor Alen Vitasović obilježit će 30 godina karijere u subotu, 13. travnja, u Boogaloo klubu, a kao specijalni gost najavljen je Šajeta, objavio je organizator koncerta Hangtime Agency.

Vitasović je na sceni već tri desetljeća, njegov nastup na Ča-valu u Boogaloo klubu bio je antologijski, sigurno će tako biti i ovaj put, pogotovo kada mu je gost kultni Šajo, Alenov suborac još iz 90-ih.

Vitasović je bio vrlo stvaralački plodan tijekom pandemije, pa je izbacio singlove “U dušu”, “Oštarije su mi zaprli”, “Ili si ili nisi”, “Da se ne zatare” i “Vrime je za doma poć”, a zadnji hitovi koje je izbacio su “Dopri oči” i “Tone livi”. 

Saksofon, klavijature, harmonika i flauta samo su neki su od instrumenata koje je svirao ili svira multitalentirani Alen. U bogatoj i živopisnoj karijeri izbacio je brojne uspješnice kao što su „Ne moren bež nje“, „Jenu noć“, "Niš mi se ne da" i „Ja ne gren“. 

Brojne su zanimljive priče i kurioziteti vezani uz njega, a jedna od njih je svakako to što je 1997. odlukom predsjednika Tuđmana dobio Red Danice hrvatske s likom Marka Marulića za osobit doprinos kulturi. 

Svaki njegov nastup priča je za sebe i svojevrsna katarza za sve prisutne, jer ništa u glazbi nema veće nego kad Alen pjeva „Purple Rain“. Dobro, možda kad svi uglas pjevaju “Buru”, ali to zna svatko za sebe, navodi organizator. 

Koncert, kao i uvijek, podupire Klub studenata Istre Mate Balota.


Reci što misliš!