Zabava

odličan odabir!

Margot Robbie će u live-action filmu utjeloviti lutku Barbie

Margot Robbie će u live-action filmu utjeloviti lutku Barbie
Screenshot / The Wolf of Wall Street (2013)

Australska glumica Margot Robbie će u prvome live-action filmu glumiti kultnu i kontroverznu lutku Barbie.

 

Proizvođač lutaka Barbie, tvrtka Mattel i filmski studio Warner Bros u utorak su izvijestili o suradnji na snimanju filma u kojemu su glavnu ulogu povjerili dvadesetosmogodišnjoj australskoj glumici, istodobno i koproducentici filma.

U priopćenju se ne navode naziv, datum početka snimanja niti radnja filma o lutki koja ove godine 'navršava' 60 godina. 

Robbie, koja je 2017. bila nominirana za nagradu Oscar za ulogu u filmu "Ja, Tonya" kazala je kako se nada da će "novi film iznimno pozitivno utjecati na djecu i općenito na publiku diljem svijeta".

"Barbie je omogućila dječacima i djevojčicama da se zamisle u raznim ulogama..., od princeze do predsjednika države", kazala je. 

Od 1959. lutka Barbie se pojavila u više od 200 raznih zanimanja, među kojima i onoj astronauta, učitelja ili robotskog inženjera. 

Zahvaljujući uspješnoj reklami, Barbie je postala najpopularnija igračka među djevojčicama, a tijekom godina postala je kulturna ikona u Sjedinjenim Državama.

Godine 1974. dio njujorškoga Times Squarea je, u čast kultnoj lutki preimenovan u Barbie Boulevard, a 1985. godine Andy Warhol je naslikao Barbiein portret. 

Category: 1623 - 1623

Reci što misliš!