Zabava

prva dama

Melania Trump u posjet Africi u sklopu kampanje za pomoć djeci

Melania Trump u posjet Africi u sklopu kampanje za pomoć djeci
© Splash/Guliver images

Prva američka dama Melania Trump najavila je da će početkom listopada posjetiti četiri afričke zemlje, a riječ je o prvoj njezinoj samostalno turneji u kampanji za dobrobit djece koju je predstavila u svibnju.

"1. listopada prvi je dan mog samostalnog posjeta četirima veličanstvenim i vrlo različitim državama Afrike: to su Gana, Malavi, Kenija i Egipat", najavila je supruga predsjednika Donalda Trump na prijemu za supruge svjetskih čelnika u New Yorku u prigodi godišnjeg zasjedanja Opće skupštine UN-a.

Bivša manekenka rekla je da su te zemlje surađivale s Američkom agencijom za razvoj (USAID) za pomoć djeci.

"Ponosna sam radom administracije putem USAID-a i drugih" (organizacija), rekla je Melania Trump. Istaknula je da će njezino putovanje na najsiromašniji kontinent biti prigoda da radi u sklopu svoje kampanje koju je predstavila u svibnju, učenje djece o važnosti društvenog, emocionalnog i fizičkog zdravlja.

Treća supruga Donalda Trumpa, majka njihova sina Barrona, već je sama putovala u Kanadu, a predsjednika je pratila na nekoliko putovanja u inozemstvo.

Donald Trump još nije posjetio Afriku otkako je u siječnju 2017. preuzeo dužnost predsjednika. Prema američkim medijima,  on je svojedobno osudio imigraciju iz zemalja koje je nazvao pogrdnim imenom, ciljajući na afričke države i time izazvao osude.

Nešto prije supruge i sam je Trump najavio njezin put u Afriku kazavši "Ona odlazi na veliko  putovanje u Afriku. Oboje volimo Afriku. Afrika je tako lijepa".

Melania Trump je u sklopu svoje kampanje za pomoć djeci predstavila inicijativu "Be Best" (Budi najbolji/a), promociju zdravog življenja, korištenje društvenih mreža na pozitivan način i borbu protiv zloporabe opojnih droga.


Reci što misliš!