Zabava

in memoriam

Umrla kraljica soula Aretha Franklin

Umrla kraljica soula Aretha Franklin
Ryan Arrowsmith

Aretha Franklin, kraljica soula i prva žena u Kući slavnih rock'n rolla, umrla je u Detroit u 76. godini, prenose u četvrtak novinske agencije

Aretha Franklin, pjevačici najpoznatijoj po hitovima "Respect" (1967) i "I Say a Little Prayer" (1968), oboljela je od raka 2010. godine.

Posljednji put je nastupila u studenom prošle godine za fondaciju Eltona Johna u borbi protiv AIDS-a u New Yorku. Prije toga je pjevala u Philadelphiji u kolovozu. Opisujući nastup Friedman je tada poručio: " Bila je to čudesna izvedba s obzirom na njezinu iscrpljenost i dehidraciju". 

Prva je žena koja je uvrštena u Rock and Roll Hall of Fame, 1987. godine. Tijekom svoje dugogodišnje karijere, Franklin je osvojila 18 Grammyja, uključujući jedan za životno postignuće. 

Među brojnim hitovima Arethe Franklin, ističu se još "(You Make Me Feel Like) A Natural Woman" (1968), "Day Dreaming" (1972), "Jump To It" (1982), "Freeway of Love" (1985) i "A Rose Is Still A Rose" (1998). 

Godine 2005. predsjednik George W. Bush odlikovao ju je Predsjedničkom medaljom slobode, najvišom američkom civilnom nagradom.


Reci što misliš!