Zabava

teška bolest

U 49. godini preminuo glumac Nebojša Glogovac

U 49. godini preminuo glumac Nebojša Glogovac

Nakon što je 30. siječnja ove godine hitno primljen u bolnicu u Beogradu zbog ozbiljnog zdravstvenog problema glumac Nebojša Glogovac (49) jutros je preminuo, neslužbeno doznaju srpski mediji.

Nebojša Glogovac prije desetak dana primljen je u Institut za onkologiju u Beogradu. Tek se tada doznalo da glumac ima ozbiljnih zdravstvenih problema.

Nebojša Glogovac rođen je 30. kolovoza 1969. u Trebinju, u obitelji svećenika Milovana i Milene Glogovac, a kad mu je bilo sedam godina, preselili su se u Pančevo.

Nakon srednje škole najprije je upisao psihologiju, ali se dvije godine kasnije prebacio na Fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu, u klasi profesora Vladimira Jevtovića.

Prvu manju ulogu imao je u seriji 'Bolji život' (1987.), a prva glavna bila mu je u filmu 'Ubojstvo s predumišljajem'. Ostale zapaženije uloge su mu one u 'Do koske', 'Bure baruta', u seriji 'Porodično blago', kojom je stekao veliku popularnost, potom u filmovima 'Munje', 'Kad porastem postat ću kengur', 'Nebeska udica', 'Klopka', 'Kenjac' i 'Krugovi'.

Jedna od posljednjih uloga bila mu je u TV seriji 'Nemanjići – Rađanje kraljevine', koje će se uskoro početi prikazivati na RTS-u. Tumačio je ulogu Vukana, najstarijeg sina Stefana Nemanje.

Prema pisanju srpskih medija, nakon terapija, za koje se izvještavalo da ih dobro podnosi, Nebojša Glogovac namjeravao je početi snimati film 'Otac'.


Reci što misliš!