Zabava

HR top 40: Pjesma Treba mi zraka Dina Dvornika i Dubioze kolektiv najviši novi ulaz

HR top 40: Pjesma Treba mi zraka Dina Dvornika i Dubioze kolektiv najviši novi ulaz

Nedovršena pjesma Dina Dvornika 'Treba mi zraka' napisana još 2003. godine, ugledala je svjetlo dana te našla svoje mjesto u radijskom eteru i srcima publike zahvaljujući Dubioza kolektivu koji su ovu pjesmu završili u svom stilu.

'Treba mi zraka' tako je već u svom prvom tjednu emitiranja stigla do visokog 11. mjesta nacionalne top liste radijskog emitiranja HR top 40.

Ideja o ovoj suradnji izniknula je prije par godina u Dubrovniku kad se bend susreo sa svojim dugogodišnjim prijateljem, Harisom Čustovićem, producentom, DJ-em, kompozitorom, instrumentalistom i inženjerom zvuka. Haris je započeo raditi na pjesmi s Dinom Dvornikom koju, na žalost, nisu uspjeli završiti i predložio je Dubiozi da dovrše 'Treba mi zraka' na svoj način.

Bend je pjesmu  producirao zajedno s Harisom i iako donosi drugačiji zvuk od njihove uobičajene produkcije, ipak je ostala u Dubioza kolektiv stilu. Koliko su ponosni na ovu suradnju opisao je Brano Jakubović iz Dubioze:„Mi se osjećamo potpuno ispunjenim jer smo odličnu pjesmu oteli od zaborava i na svoj način napravili svoju posvetu Dini Dvorniku“,.

Na prvom mjestu liste i treći tjedan zaredom nalaze se Željko Bebek i Oliver Dragojević s emotivnim duetom 'Ako voliš ovu ženu'. Na drugom mjestu ponovo je Mia Dimšić i 'Sunce, oblak, vjetar', dok su Neno Belan & Fiumens s novim singlom 'Zvijezda moga sna' opet treći.

Uz Dubiozu Kolektiv novi na listi ovaj tjedan su i Jurica Pađen & Aerodrom s 'Ja te jednostavno volim' te Ivana Kindl i 'Sve istine i laži'.

Na većini regionalnih listi još uvijek dominiraju Bebek i Oliver pa su tako na prvim mjestima u Slavoniji, Zagorju, Središnjoj Hrvatskoj i Gradu Zagrebu. Vatra je s novim singlom 'Sekovje', koji se u top 40 nalazi na četvrtom mjestu, prva u Dalmaciji te Istri i Primorju.

Top-lista Hrvatske diskografske udruge jedina je službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130.


Reci što misliš!