Zabava

happy birthday

Facebook, Snapchat i Twitter se priključili proslavi 20. rođendana Harry Pottera

Facebook, Snapchat i Twitter se priključili proslavi 20. rođendana Harry Pottera
Instagram

Svijet danas obilježava 20 godina od izdavanja prve knjige iz serijala o najpoznatijem svjetskom čarobnjaku, Harry Potteru. U to vrijeme nitko nije mogao ni slutiti u kakav će povijesni fenomen prerasti njegov čarobni svijet, a slavlju su se pridružile i najpoznatije društvene mreže, Facebook, Twitter i Snapchat.

Facebook je povodom toga omogućio novu opciju koja se aktivira tako što u statusu ili komentaru upišete ime Harry Potter ili imena četiriju kuća iz Hogwartsa, Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw i Slytherin. Upisani tekst poprimit će određenu boju, a klik na jednu od ovih riječi aktivirat će čarobni štapić i čaroliju preko ekrana.

I Twitter i Snapchat odlučili su na simboličan način obilježiti 20. godišnjicu izlaska prve knjige o najpoznatijem čarobnjaku. Twitter je kreirao poseban emoji s prepoznatljivim oblježjima čarobnjaka, munjom i naočalama. Sve što je potrebno napraviti jest utipkati hashtag #HarryPotter20 da bi aktivirali Twitter čaroliju.

Snapchat je među svoje poznate filtere uvrstio i onaj čarobnjaka Harry, a Android telefoni također posjeduju čarolije koje možete aktivirati ukoliko izgovorite "Lumos","Nox" ili "Silencio" svojem Google Asistentu. 


Reci što misliš!