Zabava

Glazba

Universal objavljuje novi album Stonesa

Universal objavljuje novi album Stonesa

Vremešni Rolling Stonesi pridružili su se mnogim glazbenicima koji, nezadovoljni statusom, napuštaju diskografsku kuću EMI

Usprkos ugovoru koji ih vezuje za EMI, Stonesi će svoj novi album, glazbu za dokumentarac o njima pod nazivom 'Shine a Light', objaviti za izdavačku kuću Universal.

Album s glazbom iz tog filma, koji je režirao Martin Scorsese, u ožujku stiže u glazbene trgovine širom svijeta.

Premijera filma najavljena je za travanj, a prikazuje sjajne nastupe popularnog benda na pozornici njujorškog Beacon Theatrea 29. listopada i 1. studenog 2006.

Na tom su se koncertu Stonesima pridružili specijalni gosti Buddy Guy, Jack White iz White Stripesa i Christina Aguilera, a obožavatelji kultnog benda moći će vidjeti i njihove dosad neprikazane snimke.

Predstavnik za medije slavnih britanskih rokera nije želio precizirati o detaljima pregovora, izjavivši da Stonesi 'nestrpljivo iščekuju suradnju s Universalom te da su jako uzbuđeni zbog te nove avanture'.

Novi ugovor dolazi nakon nevjerojatnih rekorda koje su Rolling Stonesi ostvarili sa zadnjom turnejom A Bigger Bang World Tour koja je završila trijumfalnim nastupom u londonskoj 02 Areni u kolovozu prošle godine.

U Britaniji će album 'Shine a Light' distribuirati Polydor Records.

'Ponosni smo što ćemo raditi s Rolling Stonesima. Oni su najveći rock bend svih vremena', kaže Lucian Grainge, direktor Universala.

Inače, EMI je nedavno ostao i bez Paula McCartneyja, Radioheada, a u lošim je odnosima i s ponovno okupljenim The Verveom. Prema NME-u, Coldplay, Robbie Williams i Kylie Minogue također razmišljaju o odlasku iz te diskografske kuće.

Kako je već ranije objavljeno, dokumentarni film 'Shine a Light' oskarovca Martina Scorsesea otvorit će 7. veljače 58. berlinski filmski festival.


Reci što misliš!