Zabava

Televizija

Nova sezona emisije 'Zvijezde pjevaju'

Nova sezona emisije 'Zvijezde pjevaju'

Show će ponovo voditi Barbara Kolar i Duško Čurlić

Na danas održanoj konferenciji za tisak na HTV-u urednik kontakt programa Mario Sedmak te urednik projekta 'Zvijezde pjevaju' Tomislav Štengl predstavili su svih osam parova, iskoristivši priliku da se (s pravom) osvrnu na dodjelu nagrade Ekran s obzirom da su osvojili čak deset Večernjakovih Ekrana, od čega su tri otišla u ruke redakcije koja radi i novu sezonu 'Zvijezde pjevaju', javlja tportal.hr

Dakako, show će ponovo voditi dobitni par, Ekranom nagrađena Barbara Kolar (koja nije prisustvovala presici jer se trenutno nalazi na Havajima u funkciji kume na vjenčanju) te njezin nezaobilazni partner Duško Čurlić.

Kako je i prethodni projekt 'Ples sa zvijezdama' također osvojio Ekran u kategoriji najbolje licencne TV emisije (pregazivši pritom konkurenciju), Sedmak je još jednom pohvalio odličnu ekipu, garantirajući ponovo jedinstveni show.

Potom su i službeno predstavljeni parovi koji će prvi put pred kamerama zapjevati 8. ožujka:
Marija Husar i Goran Navojec
Ivana Kindl i Nikša Kušelj
Jacques Houdek i Mila Elegović
Jelena Radan i Pjer Žardin
Đani Stipanićev i Karmela Vukov Colić
Ervin Baočić i Marijana Mikulić
Maja Blagdan i Željko Tomac
Guliano Đanić i Marjana Batinić

S obzirom na iznimno veselu atmosferu koja je vladala tijekom konferencije za tisak te veselje i dobacivanja natjecatelja, za očekivati je doista još jedan zabavan show.

Nažalost, priprema jednog takvog projekta zahtijeva i primjeren PR, što je u slučaju spomenutog showa više nego izostalo. I dok su RTL i Nova TV spremni i od loših emisija napraviti medijski spektakl pripremajući unaprijed gledatelje da će prisustvovati nečem spektakularnom, HTV u slučaju 'Zvijezde pjevaju' zaslužuje čistu jedinicu.

Niti postoji službena web stranica, niti postoje već unaprijed pripremljene fotografije parova, a o biografijama, tiskovnim materijalima te osnovnim podacima o showu da i ne govorimo. Na svu sreću, oslanjamo se na dobru reputaciju dosadašnjih sličnih projekata, iako bi HTV stvarno mogao poraditi malo više na samopromociji i promidžbi takvih i sličnih projekata.

'Ples sa zvijezdama' polučio je doista zavidan uspjeh i iznimnu gledanost, a prva sezona raspjevanih zvijezda iznjedrila je Lamiju Alečković kao vrsnu pjevačicu čiji solo album bi vjerojatno mnogi kupili da ga ima tko objaviti. I tu sad dolazimo do još jedne organizacijsko-poslovne mane HTV-a.

Kompilacija s pjesmama koje su pjevali parovi prošle sezone vjerojatno bi dospjela na vrh najprodavanijih domaćih albuma s obzirom na popularnost showa i utjecaj televizije na prosječnog gledatelja. Dakako, isto je za očekivati i ove godine, ali s obzirom na nepripremljenost ekipe HTV-a takva jedna kompilacija ostat će kao ideja vjerojatno samo u ovom tekstu.

Uzmemo li u obzir stas i glas jednog Gorana Navojca, splitski đir Guliana i Marjane Batinić, vrckavost Mile Elegović, ženama poželjan glasa Željka Tomca, popularnost Karmele Vukov Colić, kompilacija nove sezone 'Zvijezde pjevaju' bila bi pravi hit - na nekoj drugoj televiziji. Kako god, od 8. ožujka 'Zvijezde pjevaju' ulaze u rat za pažnju svakog gledatelja jer negdje tih dana Nova TV započinje svoj reality show s poznatim Hrvatima 'Farma', a RTL kreće u još jedan 'Big Brother', ali ovoga puta s crolebrityima.


Reci što misliš!